To nye norske Master of Wine

Norge har fått to nye Master of Wine. Både Julie Chene Nyheim og Aina Mee Myhre besto eksamen og fikk i dag beskjed om at de er innehavere av den gjeve tittelen som er den høyeste vinutdanning du kan ta.

Dermed har Norge nå fem Master of Wine (MW). Den første var Arne Ronold, redaktør av bladet Vinforum. Deretter klarte Sebastian Bredal (daglig leder i Symposium Wines) og Mai Tjemsland (Autentico Wines) også eksamenen. Med Julie og Aina inne i det gjeveste selskapet betyr dette nå at Norge har tre kvinnelige MW’er! Og to av de fem MW’ene er tilknyttet Vingruppen/Arcus.

Julie Chene Nyheim (MW).

Julie Chene Nyheim er opprinnelig fra Frankrike, og har tidligere bodd i Marokko, USA og Canada før hun slo seg ned i Oslo hvor hun er gift med Thomas Nyheim. Hun har Bachelor i Economics an political Sciences fra McGill Univesity i Montreal og Master i Business administration fra BI i Oslo. Fra og 2010 har hun jobbet med vin, for flere av de største importørene samt Vinmonopolet. Hun er nå Business Development Director hos Altia Norge.

Aina Mee Myhre (MW).

Aina Mee Myhre har studert markedsføring på BI og i Barcelona og Madrid. Hun startet i vinbransjen i 2005 hos Brand Partners, etter noen år i restaurantbransjen og også som deltidsansatt i Vinmonopolet. Videre fortsatte hunsom produktsjef hos Stenberg & Blom i tre år og hos Moestue Grape Selections i 4,5 år, som ga henne en spennende kombinasjon av kompetanse på brand management og fine wines.

I august 2015 grunnla hun Heyday Wines som er et datterselskap av Arcus, og hvor hun er en av eierne. Heyday fokuserer på økologiske og biodynamiske viner og Aina jobber også med flere naturvin-produsenter. Porteføljen har stort fokus på fra Spania og ellers autentiske viner fra den gamle verden.

Master of Wine Instituttet kunngjorde i dag at 14 nye kandidater hadde passert nåløyet, hvorav altså to norske. Totalt er det i verden nå i alt 369 MW’er, fordelt på 29 land.