To Tårn gjenoppstår

En gruppe investorer, med ølgründer Henning Thoresen i spissen, har kjøpt opp konkursboet etter To Tårn. Over nyttår gjenoppstår derfor det trønderske bryggeriet.

Bostyrer Trond O. Aspaas i advokatfirmaet Erbe & Co. bekreftet før jul overfor Adresseavisen at en gruppering på Østlandet hadde kjøpt opp varelager og utstyr og overtatt leiekontrakten som To Tårn hadde i det tidligere vanntårnet på Marienborg.

Det er selskapet Norsk Øl AS som skal gjenåpne og drive To Tårn i Trondheim.  Sentral i dette selskapet er Henning Thoresen som blant annet står bak Sagene Bryggeri i Oslo. Thoresen sier til Adresseavisen at det i første omgang er 29 aksjonærer som står bak satsingen rundt To Tårn-oppkjøpet, men ønsker ikke å si hvor mye de har betalt til konkursboet.

– Vi skal bygge opp en gruppe som skal satse på norskeide bryggerier, og vi skal satse tungt på å få norsk øl ut i verden, sier Thoresen.

I forbindelse med oppbudsbegjæringen la driverne av To Tårn ut følgende melding på Facebook:

“Det er med tunge skritt, og en tåre i øyekroken at To Tårn Bryggeri dessverre er blitt tvunget til å gå til skifteretten.
Årsaken er sammensatt – og vi kan ikke peke på en enkelt årsak – men i sum har det gitt oss for store kostnader, og for lave inntekter dessverre.
Vi vil benytte anledningen til å takke til våre lojale kunder. Uten dere hadde vi ikke vært i stand til å være med på det eventyret i 6 år – som nå dessverre er over.
Vi vil rette en beklagelse til de av våre leverandører som taper penger. Dette var selvfølgelig aldri intensjonen.
Til slutt vil vi oppfordre alle der ute til å fortsatt drikke øl fra gode trønderske småskalaprodusenter. Det produseres fantastisk mye godt øl i Trøndelag, og la oss håpe at andre bryggerier i vår region slipper å lide samme skjebne som oss.”