Torvet knekket San Sebastian

Byggearbeiderne på Torvet i Trondheim har krevd sin første konkurs. Tapasrestauranten San Sebastian har levert inn oppbudsbegjæring, melder Adresseavisen.

– Jeg er forbanna, men mest trist, sier Steinar Hyll til Adresseavisen (Pluss-sak). Hyll er styreleder i San Sebastian Torvet og eier av San Sebastian-restaurantene sammen med Stig Riber.

Torsdag ettermiddag tok han turen til Trondheim tingrett for å levere oppbudsbegjæring. Hyll mener at byggearbeidene like utenfor restauranten har «95-100 prosent» av skylden for at dørene måtte stenges.

I flere reportasjer de siste dagene har Adresseavisen avdekket at alle serveringsstedene rundt Torvet, som nå er avstengt på grunn av omfattende anleggsarbeider, har hatt sterkt sviktende omsetning de siste månedene.

Både Døgnvill og Frati skal i likhet med San Sebastian ligge langt under omsetningen i tilsvarende måneder i fjor, og det til tross for at Trondheim har hatt et supert vårvær og mer folk i Midtbyen enn på mange år.

Også kjøpesenteret Trondheim Torg rapporterer om omsetningssvikt. Mange aktører klager på dårlig informasjon og dårlig planlegging av de omfattende arbeidene på det nye Torvet.