Unik vinsmaking i Den Norske opera

Er du i Oslo onsdag 20. september, ja, da har du muligheten til å møte 18 av Italias fremste vinprodusenter, snakke med produsentene personlig og smake på vinene deres. Og det til og med i hovedstadens storstue, Den Norske Opera.

Av Ulf Dalheim, publisert 13. september 2023

-Vi tror det blir en uforglemmelig smaking. Dette er en sjelden anledning som enhver vininteressert vil ha stor glede av å delta på, sier Isabelle Tozzi i det nyetablerte selskapet Norwegian Wine Communication som står bak smakingen, i samarbeid med Istituto Grandi Marchi i Italia.

Blant de 18 vinhusene som kommer til Oslo er flere av Italias mest berømte navn innen vin. Og de kommer fra ulike deler av Italia, slik at du på denne smakingen får møte produsenter fra mange av de mest kjente vinområdene.

Felles for alle er at de er velrennomerte og har høy kvalitet på sine viner. Noen av dem er det svært sjeldent at man får anledning til å smake. Blant dem kan nevnes Tenuta San Guido som blant annet presenterer sin berømte og ettertraktede vin Sassicaia.

Dette er produsentene som vil være på plass i Operaen, listet opp alfabetisk:

Antinori – Argiolas – Ca´del Bosco – Carpenè Malvolti – Michele Chiarlo – Col D´Orchia – Donnafugata – Folonari – Jerman – Alois Lageder – Lungarotti – Masi – Matroberardino – Pio Cesare – Rivera – Tasca d´Almerita – Tenuta San Guido (Sassicaia) – Umani Ronchi

Programmet for Grandi Marchi i Den Norske Opera onsdag 20. september:

Kl. 11.30-13.30 Horeca Master class med Ken Engebretsen der 18 viner, en fra hver produsent, serveres og kommenteres, med vinhusene til stede.
Kl. 14.00-16.30 Horeca-smaking
Kl. 16.30-18.30 Åpen smaking for publikum.
Billetter på Ticketmaster.no.

De 18 produsentene som er medlem av Grandi Marchi (=big brands) kommer fra vinregioner over hele Italia.

Grandi Marchi, Instituto del Vino Italiano di Qualità, ble stiftet i 2004 da 18 produsenter gikk sammen i en forening for å markedsføre og øke omdømmet til italienske viner, samt øke kunnskapen om hvert enkelt vinhus.

Så langt har de siden 2004 besøkt 25 land, avviklet 280 arrangementer og hatt 67 000 besøkende. Og nå kommer de altså til Norge, Oslo og Operaen!