Utsetter Michelin-utdeling

Michelinguiden har bestemt seg for å flytte datoen for Michelin Guide Nordic Countries 2021, fra 8. februar til senere i vår. Utdelingen kommer til å foregå via et digitalt event sammen med Visit Region Stavanger, Stavanger kommune og Rogaland fylkeskommune.

Av Redaksjonen, Publisert 5.2.2021

På grunn av pandemien som pågår og de ulike restriksjonene de nordiske landene har å forholde seg til, blir det utfordrende for Guide Michelin å samle en stor gruppe mennesker på ett sted, fastslår Guide Michelin i en pressemelding.

I februar 2020 ble arrangementet holdt i Norge for første gang, i Trondheim. Der fikk tre av byens restauranter, Credo, Fagn og Speilsalen stjerne. Dessuten ble Sven Erik Renaa (bildet øverst) ved Re-Naa i Stavanger tildelt to sterner. Re-Naa er i dag eneste restaurant i Norge med to Michelin-stjerner.

– 2020 ble et belastende år for hele restaurantbransjen rundt om i verden. På tross av dette har våre team blitt ekstremt imponert over det engasjementet og kreativiteten kokker og deres medarbeidere har vist i sin krisehåndtering, og ikke minst hva de har klart å oppnå. Ved å lansere stjernene for 2021 på denne måten, håper vi å kunne hedre og gi en velfortjent oppmerksomhet til hele bransjen, sier Gwendal Poullennec, internasjonal direktør for Guide Michelin.

Og hun fortsetter: -Det engasjementet og tilpasningsevnen kokker og restauratører i Norden har vist under pandemien, er tegn på en industri med et enormt potensial. Michelinguiden vil støtte de beste talentene, samt få matelskere til å gjenoppdage gleden av god mat.

I tillegg til de ettertraktede stjernene, vil den digitale begivenheten inkludere det nye utvalget av Michelin’s “Green Stars” som vil bli tildelt restauranter som har et dypt engasjement for bærekraftig gastronomi. For tredje år på rad blir det også delt ut priser til kokker som har påvirket bransjen på ulike måter.

– Stavanger-regionen og Rogaland, er valgt til å være vertskap for den digitale Guide Michelin-lanseringen i 2021. Vi ser frem til å være en partner med Michelin-guiden på dette viktige arrangementet for Stavanger-regionen. Vi har fantastiske restauranter med noen av Norges beste kokker, samt en region som har et bredt utvalg av ettertraktede råvarer. Med Michelin-guidens oppmerksomhet etablerer vi oss igjen som et veldig spennende reisemål for matopplevelser, sier Elisabeth Saupstad, reiselivsdirektør, Visit Region Stavanger.