Vant Prix Le Montrachet

Prix Le Montrachet kunngjorde søndag at Magnus Egerdahl Nørsett har vunnet prisen som fremragende sommelier, og for å ha kreert vinkartet på Maaemo (hvor Nørsett tidligere var sommelier og vinansvarlig).

Utdelingen av prisen finner sted på Kunstnernes Hus i Oslo den 29. november, hvor Magnus og hans nærmeste konkurrent, Heidi Bruun Hansen (tidligere på Le Benjamin) vil bli hedret. Mer enn 15 vinprodusenter fra Burgund vil være til stede.

Prix Le Montrachet er innstiftet av Hotel og Restaurant Le Montrachet i Puligny Montrachet. Prisen deles hvert år ut til en sommelier på en restaurant utenfor Frankrike. Prisen har tidligere blitt gitt til fremtredende sommelierer i München, Los Angeles, Sveits, Belgia, London, Moskva og Italia.

Hvert år velger en internasjonal jury bestående av vin. og restaurantfolk ut vinneren av prisen. Kandidatene vurderes ut ifra deres kunnskaper om vin fra Burgund, og for kvaliteten på den vinlisten de har vært med på å etablere på den restauranten de har arbeidet.

Vinneren mottar et trofé, og både vinner og de nærmeste konkurrentene mottar også utvalgte viner fra Cotes de Beaune. Disse blir overrakt av produsentene som kommer ens ærend fra Burgund for arrangementet. Vinneren får også et opphold på Hotel le Montrachet.

-Jeg er svært glad for å ha vunnet Prix Le Montrachet, og for å hatt muligheten til å jobbe på restauranter med et seriøst vinfokus, sier Magnus.

-Jeg blir stadig utfordret til å utvikle et godt vinkart, så jeg er stolt over utmerkelsen fra Prix Le Montrachet”.

-Prix Le Montrachet er glad for å ha valgt Oslo som sted for årets konkurranse. Det viste seg at Oslo har fremragende vinkart og sommelierer, sier medstifter av Prix Le Montrachet, Jean-Pierre Faraut. Han fremholder at de syv finalistene hadde topp vinkart og at konkurransen var sterk.

I tillegg til Magnus utmerket Heidi Bruun Hansen (tidligere på Le Benjamin) og Rico Rasmussen (på Lysebu) seg. Også Cru, Grand Café, Tranen og Sawan var sterke deltagere. Alle restaurantene har flotte vinkart, og bidrar til den internasjonale anerkjennelsen av vinene fra Burgund – særlig de fra Cotes de Beaune, heter det i en pressemeldig.

Magnus, som vinner, og Heidi som kom på en sterk annenplass, slår seg nå sammen på “Nemesis”,  som snart åpner på Youngstorget i Oslo.