Vant to gull med Skagerrak

Skagerrak Nordic Dry Gin vant gull i kategoriene ”Contemporary” og ”Premium” i konkurransen The Gin Masters som hvert år arrangeres av det verdensledende bransjemagasinet The Spirit Business.


Det var i begynnelsen av juli 2020 at The Spirit Business publiserte årets resultater fra den prestisjefylte Gin Masters-konkurransen i London. Skagerrak Nordic Dry Gin ble vurdert til gull i to kategorier, i tøff konkurranse med 219 andre ginvarianter fra hele verden.

-Dette er en knallhard konkurranse, denne juryen gir ikke ved dørene, sier Country manager Holger Gramstad i Arcus.

Brukte bartendere i utviklingen

Arcus inviterte seks bartendere, noen av Nordens aller fremste, for å lage en gin i verdensklasse. Det arbeidet tok over ett år, men har vist seg å være verdt tiden. Blant bartenderne som deltok i utviklingen av Skagerrak var Yunus Yildiz – mannen bak Himkok og nå Svanen i Oslo, Truls Thomsen – som står bak boken «Gin, en bartenders guide» og populære Pjolter & Punsj i Stavanger, samt bartendere fra den kjente baren Duck and Cover i København, samt noen av Stockholms beste innen yrket.

-Ved å inkludere bartendere, som både er gode på smak og som snakker med kundene i det daglige, har vi kommet frem til en veldig spennende resept, sier Morten Paulsen, produktutvikler i Arcus.

Nordisk smaksopplevelse

Holger Gramstad forteller at filosofien bak Skagerrak var å skape en klassisk einebærbasert gin, som samtidig gir en karakteristisk nordisk smaksopplevelse gjennom planter og vekster i Skagerrak-regionen.

-Vi er veldig stolte over å vinne to gull i to ulike kategorier, noe som viser hvor stort smaksrepertoar Skagerrak spiller på, samtidig som vi har oppnådd å beholde den karakteristiske einebær-ginsmaken, sier Morten Paulsen. Det har vært en omfattende og grundig prosess. Vi har testet over 60 nordiske botaniske elementer, utallige resepter og destillater, fortsetter Paulsen.

Søl, hylleblomst og tindved

Et eksempel er søl, en tangtype som kun vokser noen få steder langs kysten. Hylleblomst, med den gode duften, og busken tindved som ofte vokser i havkanten, er også med.

-Bartenderne møter publikum hver dag, og vet hva de ønsker. De ga seg ikke før de var sikre på å ha laget en gin som de mest kravstore gjestene ville ønske å bestille igjen. Jeg synes til tider synd på vår utviklingsavdeling i Arcus som måtte tilbake med nye tanker gang på gang, men resultatet imponerte juryen, sier Gramstad,

Skagerrak Nordic Dry Gin er en nykommer på markedet, men et 60-talls restauranter og barer langs sørslandskysten har nå satt den på sine drink-kart. I Danmark er Skagerrak Nordic Dry Gin allerede til salgs i over 500 butikker. I Norge kan den bestilles på Vinmonopolet.