Varsler “opprør” innen vin og brennevin

Fem bransjeveteraner med bakgrunn fra Arcus og Vingruppen utbasunerer at de vil gjøre «opprør» i vin- og brennevinsbransjen. Investorene bak «opprørsselskapet», nyskapningen Rebel Group, er Geir Henning Eikeland og Rolf Kragerud.

På Facebook har de fem, som i tillegg til Eikeland og Kragerud er Marianne Tyldum Friis, Tølløv Foss Heggem og Ivan Abrahamsen, startet markedsføringen av Rebel Group med overskrifter som «Join the rebellion», «The dream team of booze» og «A different kind of company». Rebel Group er også aktiv på andre sosiale plattformer, som Instagram. Men utad holder de foreløpig kortene tett inntil brystet.

Varsler pressemelding i august

VinPuls har vært i kontakt med flere av de fem. De ønsker ikke å utdype hva Rebel Group er eller hva selskapet skal gjøre i bransjen. De henviser til at det skal sendes ut en pressemelding i begynnelsen av august.

VinPuls har sjekket i Brønnøysundregistrene og proff.no, og funnet ut at Geir Henning Eikeland og Rolf Kragerud står bak selskapet Rebel Group, som har en aksjekapital på tre millioner kroner. Eikeland og Kragerud har skutt inn 1,5 millioner hver i dette selskapet gjennom sine holdingselskap Tunework AS og Pilegården AS.

Geir Henning Eikeland (f.v.), Marianne Friis Tyldum, Ivan Abrahamsen og Tølløv Foss Heggen er fire av de fem som står bak Rebel Group. Foto: Fra Facebbok

Under Rebel Group er det registrert ytterligere fire selskaper; Rebel Holding, Rebel Spirits, Rebel Brands og Rebel Agency. Så det er tydelig at Eikeland og Kragerud satser stort.

Geir Henning Eikeland gjorde storsuksess med sitt importselskap Excellars, som bl.a. skapte storselgeren Doppio Passo, full av sukker,men med en enorm suksess blant norske forbrukere. Eikeland solgte i 2011 51 prosent av aksjene i Excellars til Arcus Gruppen. Ifølge DN var han i 2015 den innen vin- og brennevinsbranjen med størst inntekt, 30 millioner kroner.

Senere har han solgt seg ytterligere ned i Excellars, og den siste tiden har Eikeland drevet innen spillefilmer og TV-serier gjennom selskapet Tuneworks som bl.a. har laget «Burning2» og «Løvekvinnen». Nå gjør han altså comeback innen vin og brennevin.

Bakgrunn fra Arcus Gruppen

Rolf Kragerud satt inntil nylig som executive  vicepresident i Arcus. Han er styreleder i Pilegården, som er et familieselskapet innen eiendom. Han sitter også i styret i Ontogeny Group.

De tre første ansatte i Rebel Group har alle bakgrunn fra Arcus. Ivan Abrahamsen har jobbet med brennevin for Arcus, blant annet med utviklingen av akevittporteføljen deres. Marianne Tyldum Friis kommer fra stillingen som markedssjef i Vingruppen. Der har også trønderen Tølløv Foss Heggen jobbet, som porteføljeansvarlig i Excellars. Foss Heggem har de siste to årene jobbet for Agrossist. Han har også bakgrunn fra Vinmonopolet.

Ubekreftede rykter i bransjen forteller også at andre investorer kan komme med i selskapet etter hvert, bl.a. spekuleres det mye i om ikke Thomas Patay, tidligere konserndirektør for vin i Arcus, etter nyttår vil være en av de sentrale aktørene i Rebel. Patay, som også er trønder, har i dag karantene etter at han i september i fjor overraskende varslet at han hadde sagt opp stillingen i Arcus. Han kom til Arcus fra Bibendum i 2008. En annen investor nevnes også som mulig bakmann i Rebel Group.

Og så er naturligvis mange i bransjen spente på hvor mange produsenter som følger de tidligere Arcus-ansatte over i Rebel Group.

Den som skåler får se….