Vin fra hele verden på HØST-VinPuls

Mandag 5.november blir det vinbonanza på Royal Garden når over 40 norske vinimportører er på plass med de beste vinene sine! I tillegg kommer representanter for mange kjente vinhus fra hele verden personlig til Trondheim for å delta på HØST-VinPuls 2018.

Dette er vinmessen hvor folk flest får anledning til å møte «vinmisjonærer» fra hele verden; stille spørsmål, diskutere vinbransjens utvikling og ikke minst smake på mye forskjellig god vin.

Velg blant 1000 forskjellige viner

Utvalget er stort og variert på de forskjellige importørbordene. Der møter du både importørenes egne vineksperter og produsenter som er kommer på besøk for å være med på en av Norges største vinmesser. Foto: UD

Nærmere 1000 forskjellige viner vil være tilgjengelig på smakebordene i den store konferansesalen i 2. etasje på Radisson Blu Royal Garden Hotel.

Billetter til denne store vinmessen finner på her:
https://vinpuls.hoopla.no/sales/hoest-vinpuls-messe

Man trenger ikke nødvendigvis ha spesiell forkunnskap om vin for å delta på messen. Bruk glasset du får utdelt ved ankomst til å prøve viner i ulike varianter; musserende, hvite, røde eller søte. Du velger!

I løpet av ettermiddagen/kvelden i messesalen og på seminarer (Master class) får du rikelig anledning til å gjøre dypdykk i vinens vidunderlige verden, på dine egne premisser. Still spørsmål, få svar, forstå litt mer og gå kanskje hjem med en opplevelse av at du kan mer om vin og dessuten har funnet noen nye favoritterviner.

Finn vin til høstens og julens retter!

Gode viner på rekke og rad på smakebordene under HØST-VinPuls. Så her er det bare å suge til seg informasjon og kunnskap. Store muligheter for å finne din nye favorittvin i løpet av messekvelden! Foto: UD

I løpet av kvelden bør du ha fått tips om viner som passer spesielt til mat i den sesongen vi nå er inne i, for eksempel lam, vilt, sjømat, og ikke minst de forskjellige variantene du skal ha på bordet frem mot, og i jula. Musserende, hvitt eller rødt til juleribba eller pinnekjøttet? På VinPuls kan du få gode tips som kan gjøre valget enklere for deg!

Er du ikke medlem av VinPuls?
Send en mail til: vinpulsmedlem@gmail.com

På hver VinPuls-messe får publikum også være med å kåre “Messens vin”. Mandag 5.november er temaet Barbaresco-viner. En ekspertjury av de beste vinkelnerne i Trondheim har på forhånd smakt seg gjennom (blindt!) et utvalg innsendte Barbaresco-viner. De tre beste vinene blir på messen presentert for publikum (også blindt) som så kårer den beste av de tre utvalgte.

Ble etablert i 2000

VinPuls ble etablert av Ulf Dalheim i 2000 da han jobbet som nyhetsjournalist og dessuten var vinskribent i Adresseavisen. For 16 år siden, i 2002, inviterte VinPuls til sin første vinmesse i Trondheim. Den gangen deltok  kun 10-12 importører og 2-3 produsenter. Siden har dette arrangementet vokst til å bli en av de viktigste og – som mange mener og sier – den beste konsumentmessen i Norge. Det er uttalelser VinPuls-arrangøren setter stor pris på å høre. VinPuls har nå rundt 3000 medlemmer og er Norges største vinklubb!

VinPuls arrangerer nå to slike messer som den kommende mandag hvert år: VÅR-VinPuls på vårparten og HØST-VinPuls i november. I tillegg kommer flere andre messer, som Barolo & Friends med spesialfokus på viner fra Piemonte, og andre mindre messer med fokus på spesialle land.

Mange arrangementer gjennom året

Senere i november (28.11) kommer en egen messe hvor representanter for den nye spanske bølgen av flotte viner kommer til Trondheim for å skape spansk vinfeber før trønderne.

Dette er fra Prins Olav Grill på Royal Garden, hvor det arrangeres VinPuls-kvelder gjennom hele året, som ofest en til to ganger i måneden. Der deltar produsenter som presenterer sine viner og det serveres en matrett som avslutning – til vinene. Foto: UD

Gjennom året inviterer VinPuls dessuten medlemmene sine til VinPuls-kvelder i Prins Olav Grill på Royal Garden, der det kommer produsenter som presenterer sine viner og det serveres mat. Egne Winemaker’s dinners står også på programmet fra tid til annen.

Dessuten arrangeres det spesialsmakinger (Master class), sitt-ned smakinger med spesielle temaer. I år har det bl.a. vært en eksklusiv lansering av ni forskjellige Barbaresco Cru Riserva-viner (enkeltvinmarker) fra Produttori del Barbaresco og vertikalsmaking (flere årganger) med champagne fra Lanson.

Målet er å spre kunnskap om vin

Spesialseminarene på VinPuls – såkalte Master classes – er svært populære og blir raskt utsolgt. Der får du møte produsenter som presenterer sitt vinhus, sitt land/region og naturligvis sine viner. Foto: UD

Målet for disse messene er først og fremst å gi trønderne mulighet til å utforske og lære mer om alt som skjer innen vinverdenen. Derfor arrangeres det på alle messene spesialseminarer – også kalt Master class – der produsentene selv presenterer sine viner og orienterer om land og regionen de kommer fra og om vinhuset de representer. Ofte er det eierne selv, familier med mange generasjoners tradisjon innen vin, som holder disse smakingene/foredragene. På HØST-VinPuls 2018 blir det arrangert syv forskjellige Master classes med berømte produsenter fra Spania, Frankrike, Tyskland og Italia.

Her er vinhusene du får møte personlig

Noen av produsentene som deltar med Master class på HØST-VinPuls: Ole Martin Alfsen, Ximenez Spinola, Fratelli Cigliuti og Olivier Leflaive.

Dette er produsentene som holder Master class på HØST-VinPUls 5.november:

Ximenez Spinola, Jerez, Spania
Olivier Leflaive, Burgund, Frankrike
Cascina Collina, Piemonte, Itala
Weingut Egon Schmitt, Pfalx, Tyskland
Fratelli Cigliuti, Piemonte, Italia
Ole Martin Alfsen (OMA-vinene, primært Piemonte)
Bodegas Cerron, Castilla, Spania

I tillegg er også disse produsentene på plass med sine viner på smakebordene inne I messesalen:

Carmelo Rodero, Ribera del Duero, Spania
Paco Garcia, Rioja, Spania
Luigi Pira, Piemonte, Italia
Cossetti, Piemonte, Italia
Casa Vital/Bod. Santa Margarita/Martinez Gonzalez, Spania
Baron di Pauli, Alto Adige, Italia

Også utstillere med gourmetprodukter

Morten Schakenda (i bakgrunnen) fra Bakeriet i Lom er en populær gejst på VinPuls-messene med ferske bakervarer fra Norges beste bakeri. Ofte er også forfattere på plass med nye bøker med tema rundt vin. Her signerer Anita Lange boka “Jakten oå den gode vin – Jorda Rundt på 27 dager”. Foto: UD

Vin og mat hører sammen, og på HØST-VinPuls vil det også være utstillere som skal friste magen mer enn ganen. Norges beste baker, Morten Schakenda fra Bakeriet i Lom, kommer med nybakte bakervarer og flere av sine kjente bokutgivelser. Mark Hall og Richard Raburski fra delikatessebutikken/kafeen Alma Mater i Byhaven er på plass med oster, skinker, olivenoljer etc og sjokoladeprodusenten Cielo har også smaksprøver og salg av sjokolader som passer ekstra godt til gode viner.

Her er listen over alle importørene som er på plass på HØST-VinPuls 2018:

Over 40 importører stiller på HØST-VinPuls 2018. De har med seg vin fra hele verden. Foto: UD

Vinhuset Nofra
Ekjord
Better Wines
Signature Wines
Interlope
JP Wine
Red & White
Interbrands
Vinetum
Vingruppen (Arcus/Vinordia/Excellars/Symposium)
BAP Import
Birkedal Hartmann
Gaia Gruppen
Treasury Wine Estates
Engelstad
Stenberg & Blom
Eurowine
Sommelier
Urban Beverages
Best Cellars
Autentico/Unico Real Wines
WinePartnersNordic
Prizelius
Vini Veri Wines
G. Conr. Boy
Flaaten Vin
Egge Gård
Haugen-Gruppen
Non Dos
Palmer
Moestue
Bonum Beverages
Vino
Vinestor
North of Wine
Vino Casa Vital
Arctic Beverages
Altia/Strøm
Vinaroma

Velkommen du også!

Billetter kjøpes her:
https://vinpuls.hoopla.no/sales/hoest-vinpuls-messe

(Publisert 2.11.2018)