VinPuls-tur blir radioserie

Ikke før har Viggo Valle kommet vel i mål med Påskelabyrinten, så legger han ut på en ny radioreise. Denne gangen går den Jorda Rundt, i fotsporene til VinPuls-gjengen som for et drøyt år siden la ut på en slik reise i jakten på den gode vin.

Det er boka fra den unike turen, skrevet av forfatteren Anita Lange og journalisten/forfatteren Ulf Dalheim, som danner utgangspunktet for syv korte «episoder» i Frokostradioen på NRK P1+ hver fredag fremover, første gang fredag 13.april like før kl. 09.00. Viggo Valle har med seg Ulf Dalheim i studio.

“Jakten på den gode vin – Jorda Rundt på 27 dager” er skrevet av Ulf Dalheim og Anita Lange (bildet i midten øverst). På reisen besøkte gruppen på 27 personer bl.a. Dan Odfjell i Chile (øverst til høyre) og Peter Yealands (nederst til høyre sammen med Dalheim) i New Zealand. Også Påskeøya og Tahiti var på besøksprogrammet underveis.

«Jakten på den gode vin – Jorda Rundt på 27 dager» ble tittelen på boka Lange/Dalheim ga ut på Communicatio Fakta etter turen. Den beskriver det som av deltakerne i ettertid errindres som en dannelsesreise, hvor møtet med forskjellige mennesker, ulike kulturer og ikke minst historiske steder og hendelser ga ny forståelse av livet vi lever.

Turen gikk innom Argentina, Chile, Påskeøya, Tahiti, New Zealand, Australia og Sør-Afrika før gruppen vendte nesen hjemover igjen.

Viggo Valle (t.v.) og Ulf Dalheim skal syv fredager fremover reise Jorda Rundt i Frokostradioen på NRK P1+. Foto: NRK/Jon-Annar Fordal

De syv innslagene som kommer i frokostradioen hver fredag fremover gjør et stopp på hvert av disse stedene. Programleder Viggo Valle forsøker i samtale med bokforfatter Ulf Dalheim å finne ut hvilke opplevelser gruppen fra Norge hadde, og hvilke erfaringer og minner man sitter igjen med i ettertid. Kanskje kan de komme med gode råd som også andre reisende kan nyte godt av.

-Vi setter i gang serien fordi vi er sikre på at våre lyttere vil både kjenne seg delvis igjen i historiene, og også få oppleve nye reisemål og opplevelser, sier Ståle Tonning, vaktsjef i NRK P1+.

Han tror at det for lytterne av radiokanalen blir en spennende reise hvor man får delta i gode opplevelser.

-Samtidig blir det noe nytt som passer aldersgruppen vår i NRK P1+. Og hele historien og opplevelsen blir enda bedre med kjentfolk som Ulf Dalheim som reiseleder, sier Ståle Tonning.

Ulf Dalheim, tidligere journalist i Adresseavisen, er grunnlegger og driver av VinPuls, som med 3000 medlemmer er Norges største vinklubb. VinPuls arrangerer vinmesser, vinsmakinger og vinreiser for sine medlemmer. Da han lanserte Jorda Rundt-turen ble den utsolgt på 48 minutter!

-I utgangspunktet var dette en vinreise, etter at jeg i samarbeid med reisearrangøren Smartreiser kom opp med ideen om at det måtte være mulig å reise jorda rundt for å smake på vin. Jeg fant til og med en franskmann som på Tahiti produserte vin på druer dyrket på en vinmark anlagt på et korallrev! Men på den 27 dager lange turen la vi inn så mye kultur og historie som vi kunne, så dette ble mye mer enn en tur med innlagte besøk hos vinprodusenter. Det samme gjelder boka som vi nå har publisert. Den endte opp som en reiseskildring, med vin som den røde tråd, sier Dalheim.