Endelig løftet Heidi Bjerkan på sløret! Torsdag kveld åpnet hun dørene for «nye » Credo på Lilleby. Gjestene gispet og jublet. Helt utrolig, en ny æra for Trondheim og Norge, var gjennomgangstonen!
Selv sto gründeren og mesterkokken i sin hvite kokkejakke ved inngangen og tok i mot håndtrykk, klemmer, blomster, vin og gaver med den største sinnsro. Heidi Bjerken vet hvor hun vil, hva hun vil skape og hvordan hun skal få det til. En ny tidsalder er Innledet for restaurantbyen Trondheim. Heretter vil det hete før og etter «nye» Credo på Lilleby.
Heidi hadde budt inn til åpningsfest via en egen Facebook-gruppe, og hundrevis takket ja til invitasjonen. Åpningsfesten på Credo var dey mange som ville oppleve. Olje-gründer Erik Haugane var der. Arkitekt Svein Skipnes, restauratør Roar Hildonen og masse kolleger i utebransjen likeså. Og mange tidligere Credo-ansatte, som mesterkokkene Tobias Aune og Trond Åm. Begge var mektig imponert over hva Heidi er i ferd med å skape.
-Dette vil løfte Trondheim ytterligere et hakk opp. Når Britannia gjenåpner og Bocuse d’Or-sølvvinner Christopher Davidsen åpner sin restaurant der, vil Trondheim med god margin gå forbi Stavanger som Norges restaurantby nr. to, fastslår Trond Åm.
-Det var spesielt når Credo åpnet i Ørjaveita i 1998 også, men det er tyve år siden, og dette er et helt nytt kapittel. Nå må bedrifter og folk generelt i Trondheim støtte opp om dette fantastiske initiativet. Credo er noe helt spesielt og originalt, noe slikt har vi ikke sett så langt i Norge, mener Tobias Aune.
Kommentarene fra folk ellers var entydige:Wow, Fantastisk. Kult, Enormt, Hinsides. Tøft. Utrolig.
-Det er så gjennomført alt her. Ned til den minste detalj. Det er tydelig at Heidi har lagt hele sin sjel og hele sitt hjerte i dette, sier en gjest fra Oslo som fastslår at hovedstaden ikke har noe som kan måle seg med Credo på Lilleby.
Den tidligere industrihallen på Lilleby er ikke bare blitt en ny gourmetrestaurant med begrenset antall plasser (Credo). Bygget inneholder også hverdagsrestauranten Jossa, samt en andreetasje som fremstår som en blanding av kunstgalleri, gartneri, kjøkken og opplevelsessenter.