Høy wow-faktor på Lilleby

Endelig løftet Heidi Bjerkan på sløret! Torsdag kveld åpnet hun dørene for “nye ” Credo på Lilleby. Gjestene gispet og jublet. Helt utrolig, en ny æra for Trondheim og Norge, var gjennomgangstonen!

En synlig stolt og rørt Heidi Bjerkan tok i mot gjestene på åpningsfesten. Foto: UD

Selv sto gründeren og mesterkokken i sin hvite kokkejakke ved inngangen og tok i mot håndtrykk, klemmer, blomster, vin og gaver med den største sinnsro. Heidi Bjerken vet hvor hun vil, hva hun vil skape og hvordan hun skal få det til. En ny tidsalder er Innledet for restaurantbyen Trondheim. Heretter vil det hete før og etter “nye” Credo på Lilleby.

Heidi hadde budt inn til åpningsfest via en egen Facebook-gruppe, og hundrevis takket ja til invitasjonen. Åpningsfesten på Credo var dey mange som ville oppleve. Olje-gründer Erik Haugane var der. Arkitekt Svein Skipnes, restauratør Roar Hildonen og masse kolleger i utebransjen likeså. Og mange tidligere Credo-ansatte, som mesterkokkene Tobias Aune og Trond Åm. Begge var mektig imponert over hva Heidi er i ferd med å skape.

Credo-huset på Lilleby er mer enn en restaurant eller to. Det er også kunstutstilling og et slags opplevelsessenter. Foto: UD
Det er store dimmensjoner over den tidligere verkstedhallen på Lilleby, og i inngangspartiet er det skikkelig høyt under taket. Men innover i lokalet er det mye mer intimt. Foto: UD

-Dette vil løfte Trondheim ytterligere et hakk opp. Når Britannia gjenåpner og Bocuse d’Or-sølvvinner Christopher Davidsen åpner sin restaurant der, vil Trondheim med god margin gå forbi Stavanger som Norges restaurantby nr. to, fastslår Trond Åm.

Ikke bare vinpuls.no, men også mange andre mediefolk var på plass under åpningsfesten, som kommentator og filmanmelder Terje Eidsvåg (f.v.) og kulturjurnalist Ole Jacob Hoel fra Adresseavisen, Kjersti Lunden Nilsen fra trondheim24.no og Robert Sætervik fra NRK. Foto: UD

-Det var spesielt når Credo åpnet i Ørjaveita i 1998 også, men det er tyve år siden, og dette er et helt nytt kapittel. Nå må bedrifter og folk generelt i Trondheim støtte opp om dette fantastiske initiativet. Credo er noe helt spesielt og originalt, noe slikt har vi ikke sett så langt i Norge, mener Tobias Aune.

Dette er innerste del av “nye” Credo, gourmetrestauranten hvor Heidi Bjerkan og hennes stab vil by sine gjester på en spennende matreise gjennom inntil tyve retter – eller mer. Foto: UD

Kommentarene fra folk ellers var entydige:Wow, Fantastisk. Kult, Enormt, Hinsides. Tøft. Utrolig.

-Det er så gjennomført alt her. Ned til den minste detalj. Det er tydelig at Heidi har lagt hele sin sjel og hele sitt hjerte i dette, sier en gjest fra Oslo som fastslår at hovedstaden ikke har noe som kan måle seg med Credo på Lilleby.

Dette er Jossa, hverdagsresturanten som vil by på både lunsj og middagsretter. Foto: UD

Den tidligere industrihallen på Lilleby er ikke bare blitt en ny gourmetrestaurant med begrenset antall plasser (Credo). Bygget inneholder også hverdagsrestauranten Jossa, samt en andreetasje som fremstår som en blanding av kunstgalleri, gartneri, kjøkken og opplevelsessenter.

To av de ansatte ved Credo og Jossa, Erik Andresen og Marelius Kristiansen Moen bød på sprudlende drikke fra Østerrike på åpningsfesten. Foto. UD

To tredjedeler av Sugarfoot sørget for live musikk under åpningsfesten, både egne komposisjoner og en flott Gene Clark-låt. Foto. UD