Zaccagnini og Autentico skiller lag

Etter 11 års samarbeide skiller den italienske vinprodusenten Zaccagnini og det norske importørselskapet Autentico lag. Eieren av Zaccagnini, Marcello Zacagnini, gikk inn med penger da Autentico ble startet i 2011, og har fortsatt å ha en eierandel i Autentico helt frem til i dag. Men nå har Marcello solgt vineriet og merkevaren Zaccagnini / «Il Vino dal Tralcetto» (pinnevinen) til Argea. Argea er eierselskapet bak selskapene Mondo del Vino og Botter. Distribusjonen av Zaccagnini-vinene overføres nå til Fondberg.

Av Ulf Dalheim, publisert 12. april 2023

De siste to årene har Marcello Zaccagnini hatt store utfordringer på hjemmebane i Abruzzo-regionen, som følge av en alvorlig brann og store skader på vineriet og tilhørende bygninger høsten 2021. Kombinasjonen av brannen, og at ingen av hans barn ønsket å videreføre driften av vineriet, var utløsende for salget av virksomheten. Vinmarkene som er i familiens eie er ikke en del av dette salget.

Har hentet ut millioner i utbytte

“Pinnevinen” fra Zaccagnini har i mange år vært en storselger i det norske markedet. Pinnene blir som bildet viser festet til flaskehalsen for hånd. Foto: VinPuls/Ulf Dalheim

Ifølge en pressemelding fra Autentico er selskapet takknemlig for de 11 årene de har samarbeidet med Marcello Zaccagnini. Det er ikke opplyst hva som skjer/har skjedd med aksjeposten Marcello Zaccagnini har hatt i Autentico gjennom selskapet Cielo d’Abruzzo (=Abruzzo-himmelen).

Zaccagnini-selskapet hadde ifølge årsregnskapet for 2021 en eierandel på 30 prosent i Autentico. Dette året var omsetningen i selskapet på 113,7 millioner kroner, med et resultat før skatt på 26,9 millioner. I perioden 2017 til 2021 hentet eierne ut 37,1 milloner kroner i utbytte fra Autentico.