Spansk vinfeber på VinPuls


Arrangementdetaljer


Onsdag 28.november kommer de nye spanske superstjernene innen vin til VinPuls og Trondheim!

Så nå blir det “Fiebre Español” på VinPuls! Onsdag 28.11 kl. 17.00-20.30 inviterer vi til spansk minimesse med Spanias nye superstjerner innen vin, unge, nyskapende winemakere som representerer Det “nye” Spania. Flere av dem er omtalt i boka “The new vignerons” som lanseres på messa. På grunn av høye priser på vinene er det begrenset antall plasser på denne messen.

Vi kjører også en eksklusiv Master class. Dette spesialseminaret gir deg en unik mulighet til å få et dypdykk i historien til disse nyskapende produsentene. Historien bak blir presentert av Jörgen Gunnarson som jobber på eksportsiden for de fleste av dem. Han har med seg en ekstra godbit som ikke serveres på messen.

Dette er billettene du kan velge mellom
(OBS! Begrenset antall billetter totalt):

Messebillett, Master Class og boka “The New Vignerons” – kr. 450,-

Messebillett og Master Class – kr. 400,-

Messebillett og boka “The New Vignerons” – kr. 350,-

Messebillett – kr. 300,-

Messepris hvis du vil kjøpe ekstra eksemplarer av boka er kr. 299,90

Info om boka:

«The New Vignerons» er perfekt for deg som har lyst til å lære mer om hva det nye Spania handler om og hvorfor spansk vin er inne i sin kanskje mest spennende utvikling kvalitetsmessig noensinne. Forfatter Luis Gutiérrez er en av verdens mest kunnskapsrike når det gjelder spansk vin, og portretterer i denne boken 14 av sine personlige favorittvinmakere – som samtlige er representanter for fremtiden i spansk vin. Hele fem av dem tar turen til Trondheim for å lansere både bok og viner.

Dette er produsentene som kommer:

 

Comando G og Daniel Landi Viticultores (Sierra de Gredos, Madrid)
Adegas Guímaro (Ribeira Sacra, Galicia)
Forjas del Salnés og Bodegas y Viñedos Rodrigo Mendéz
(Rías Baixas, Galicia)
Bodegas y Viñedos Raúl Pérez (Bierzo, Galicia)
Castro Candaz (Ribeira Sacra, Galicia)
Compañia de Vinos de Telmo Rodríguez (Rioja, Valdeorras, Toro og Malaga)
Lustau (Jerez, Andalucia)

Denne sjansen er unik, da vi aldri vil kunne få samtlige av disse stjerneprodusentene under samme tak på samme tid i verken Trondheim, Oslo eller noen annen norsk by igjen .

Dette er med andre ord altså en Once in a life time-opportunity! Dette kommer til å bli en rå ettermiddag og kveld!

Her er mer info om alle de besøkende produsentene:

Comando G og Daniel Landi Viticultores
(Gredosfjellene, Madrid):

Comando G er i tillegg til å være en japansk tegneserie fra åttitallet, Comando Garnacha – vinprodusenten i Gredosfjellene, halvannen time vest for Madrid. De har på kort tid overbevist en hel vinverden om at gamle Garnacha-stokker høyt over havet, i nærmest utilgjengelige vinmarker, gir noen av verdens mest raffinerte rødviner. Fernando García og Daniel Gómez Jiménes-Landi har jobbet i flere år med å finne de beste plottene i mager granittjord. Der har de analysert og definert jordsmonnene – til tross for at ingen appellasjon tillater det – som kommune, premier cru og grand cru. Comando G er alltid 100 % Garnacha dyrket økologisk og biodynamisk, alltid med lange og svært forsiktige maserasjoner, alltid bruk av stedegen gjær, i stor grad helklasefermentering, kun brukte og store franske fat og foudres og ingen filtrering. Vinene minner mer om det beste fra Burgund enn det du vanligvis forbinder med Garnacha/Grenache. Daniel lager også viner under produsentnavnet Daniel Landi Viticultores. Vinmarkene ligger litt lenger sør ved landsbyen Cebreros, der klimaet er varmere og jordsmonnet mer skifer enn granitt.

Adegas Guímaro
(Ribeira Sacra, Galicia):

Pedro Rodríguez Pérez er mannen bak Adegas Guímaro og en av de nye stjernene i Ribeira Sacra. Han jobber tett med Raúl Pérez (ikke i slekt) og sammen er de av de første til å lage enkeltvinmarksviner fra området som ellers tidligere har laget generisk vin til kooperativer. Hans tilnærming minner mye om det Comando G og Telmo Rodríguez gjør: field blends med de tradisjonelle, lokale druesortene, lange og forsiktige maserasjoner og forsiktig fatbruk med store og brukte fat. Han bruker i stor grad helklasefermentering, på enkelte viner 100 %. Guímaro holder til i Doade i Amandi der vinmarkene stuper ned i terrasser mot elven Sil. Jordsmonnet består hovedsakelig av skifer og litt granitt.

Forjas del Salnés og Bodegas y Viñedos Rodrigo Mendéz
(Rías Baixas, Galicia):

Rodrigo Mendéz (av alle i den spanske vinverden bare kjent som Rodri), står bak de to prosjektene i hvitvinsdistriktet Rías Baixas. Glem alt du kjenner fra før om aromatiske, tropisk duftende og fruktige viner området er kjent for. Rodris viner formidler jordsmonn slik du antakeligvis aldri tidligere har kjent i en vin laget på albariño-druer. Vinene er mineralske, dype, lange og syrlige og med et stort lagringspotensial. Forutsetningene for dette er svært gamle vinstokker tilpasset klima og jordsmonn i flere tilfeller upodede vinstokker langt over 100 år gamle. Under navnet Forjas del Salnés hentes druer fra ulike vinmarker i flere underområder av Salnés, som er den beste underregionen av Rías Baixas. Bodegas y Viñedos Rodrigo Mendéz er hans andre og minste prosjekt, foreløpig to viner, kun basert på svært gamle albariño-vinstokker i kommunen Meaño. I tillegg lager Rodri også en rekke rødviner på lokale druer, men i svært begrenset antall.

Bodegas y Viñedos Raúl Pérez
(Bierzo, Galicia):

Verken Guímaro eller Forjas del Salnés ville vært det de er i dag uten Raúl Peréz. Mannen med det karakteristiske skjegget og håret har vært og er fortsatt mentor for begge gutta i henholdsvis Ribeira Sacra og Rías Baixas. Han er mannen bak El Pecado 2005, enkeltvinmarksvinen som for alvor vekket interessen for Ribeira Sacra internasjonalt etter 98 poeng hos en viss Parker. El Pecado er samme vinmark som Finca Capelinos, Guímaros toppvinmark, som de rett og slett deler fifty/fifty. Raúl lærte også vår venn Rodrigo Mendéz i Rías Baixas hvordan forsiktig fatbruk kunne benyttes på albariño, noe som aldri var gjort før. De har også et felles prosjekt, Castro Candaz, i den kjøligste delen av Ribeira Sacra. Hans eget prosjekt og vingård er i Bierzo hvor mencía er hoveddruen slik som i Ribeira Sacra. Stilen er selvsagt mot det delikate, etter økologiske og biodynamiske prinsipper, minimal intervensjon og diskret fatbruk. Han lager også hvitvin i Bierzo, samt kanskje den mest kjente hvitvinen i Rías Baixas – Sketch – som kommer til Norge for første gang nå.

Castro Candaz
(Ribeira Sacra, Galicia)

Sideprosjektet i Ribeira Sacra til Raúl Peréz og Rodrigo Mendéz. Vinmarkene er i den kjøligste delen av Ribeira Sacra, Chantada. Her dominerer granitt jordsmonnet, i motsetning til den varmere sonen Amandi, der Guímaro holder til, hvor skifer dominerer. Men prinsippene og filosofien til Castro Candaz er sammenfallende med Guímaros. Det er ikke overraskende, kanskje, at de alle tre er gode venner og sparringspartnere i vinmarkene og i kjelleren. Første årgang ble laget i 2013 og vinene blir første gang lansert i Norge nå i november.

Compañia de Vinos de Telmo Rodríguez
(Rioja, Valdeorras, Toro og Malaga)

Telmo kommer ikke selv til Trondheim, men vinene på standen hans blir presentert av Jon Lindahl, Product Manager hos Moestue Grape Selections

Telmo Rodriguez og hans partner Pablo Eguzkizas’ livsprosjekt har mye til felles med de til Comando G, Guímaro, Raúl Pérez og Forjas del Salnés. De gjenoppdager og revitaliserer forlatte vinmarker i historisk viktige vinområder. Med tradisjonelle og enkle vinifikasjonsteknikker formidler de genuine uttrykk fra unike voksesteder. «The future lies in the past» er kanskje en blødme, men også et uttrykk som beskriver godt hva Det Nye Spania og Telmos livsprosjekt handler om. Telmo skiller seg fra de nevnte produsentene på to viktige punkter: Han startet det hele og han jobber i flere regioner enn noen av de andre. Prosjektet hans har pågått i over 30 år og han har vist vei for resten av de nye viñadores. I dag er prosjektene i Valdeorras og Rioja de mest omtalte og prestisjefylte, men det kommer også fantastiske viner fra f.eks. Toro og Malaga med Telmos signatur.

Lustau
(Jerez, Andalucia):

På messen har vi også gleden av å presentere en av Spanias beste sherryprodusenter, Lustau, representert ved Cristina Bilbao. Lustau har alltid vært både innovatør og tradisjonsbærer. De skapte i sin tid Almacenista-linjen i porteføljen, inspirert av det tradisjonelle systemet der små bodegaer solgte til store eksportører. En gang var Lustau selv en slik liten bodega, mens i dag er det de som presenterer tørre sherryer basert på de beste fatene fra andre små bodegaer under Lustau-logoen med de respektive bodegaenes navn på etiketten. Disse er blant de mest ettertraktede sherryene i verden i dag. I Norge er Lustau mest kjent for sine tørre kvalitetssherryer, men de holder også en svært høy kvalitet på de søtere utgavene.