UTSOLGT: VinPuls-kveld med Giacosa Fratelli, Piemonte


Arrangementdetaljer


VinPuls-kveld i Prins Olav Grill på Royal Garden hotel hvor du får smake hele ni forskjellige viner fra Giacosa Fratelli fra Neive i Piemonte.

Billettprisen omfatter billettgebyr, foredrag fra Giacosa Fratelli, smakingen av ni viner og en matrett fra hotellets kjøkkensjef.

VinPuls fortsetter sin reise gjennom Piemonte denne våren. Etter Barolo & Friends-messen 13.februar, og smakingen av Cru-viner fra Produttori del Barbaresco 8.mars, følger vi opp med det tradisjonsrike vinhuset Giacosa Fratelli som på VinPuls-kveld tirsdag 13.mars gjennom ni ulike viner vil vise frem det beste du kan få i glasset fra de forskjellige underområdene i Piemonte:

Vinhuset Giacosa Fratelli har en over hundre år lang familiehistorie bak seg. Det startet med de fire brødrene Leone, Giovanni, Constantino og Giuseppe. Leone døde i en jaktulykke, Giovanno ble prest, Constantino ble militær (og fikk en sønn, Dante, som ble opprinneren av Fiat 500-modellen) mens Giuseppe ble den av de fire som fikk forfølge drømmen om å bli vinbonde og vinprodusent.

En junidag i 1895 fikk han høre om en eiendom/vinkjeller i Neive i Barbaresco som var til salgs for 3000 lire. En sum Giuseppe naturligvis ikke hadde. Men om natten drømte han om å vinne penger i det nasjonale lotteriet, og da han våknet gikk han ut og satset med de tallene han hadde sett i drømmen sin.

Hva skjedde? Jo, han vant – og kunne kjøpe vinhuset han drømte om!

123 år senere er det femte generasjon som styrer vinhuset, de to brødrene Alessandro og Marco og deres to søskenbarn Lorenzo og Anna. Familieeiendommen har vokst til 50 hektar, etter at vinhuset siden 1988 har kjøpt en ene parsellen etter den andre i flere kjente vinmarker rundt om i hele Piemonte.

Derfr byr smakingen 13.mars på hvite viner fra Roero og Gavi, samt røde viner fra Asti, Barbaresco og Barolo. Dette er smakelisten:

DOCG Roero Arneis  2016
DOCG Gavi 2015
DOC Dolcetto Madonna Como 2015
DOC Barbera Busije 2016
DOC Langhe Nebbiolo Leunin 2016
DOCG Barbaresco Basarin 2013/14
DOCG Barolo Bussia 2011
DOCG Barolo Scarrone Vigna Mandorlo 2012
DOCG Grignolino d’Asti 2016

 

Del med flere