Årets matgledebedrift kåret

Strinda videregående skole ble torsdag nr. tre i konkurransen om å bli Årets Matgledebedrift.

Torsdag kveld var det kåring i den tradisjonsrike konkurransen Årets Matgledebedrift. Vinneren ble Solborg Bo- og aktivitetssenter i Ski. Fazer Food Services AS avd. Deg 16 tok sølvet og Strinda videregående skole, restaurant- og matfag, erobret bronseplassen.

-Vi vant tredjeplassen! Det er stort av restaurant- og matfag på en videregående skole å være topp tre av 62 bedrifter i Norge, sier avdelingsleder Geir-Rune Larsen ved Strinda videregående skole, restaurant- og matfag, til vinpuls.no.

Han retter en stor takk til elevene, dyktige faglærere og kantineansatte for innsatsen de gjør hver dag for å glede andre.

Stort mangfold blant deltakerne

– Både hoteller, restauranter, bedriftskantiner, videregående skoler, studentsamskipnader, bo- og servicesentre og sykehus var med. I år var til og med en barnehage og Color Fantasy & Magic med i konkurransen, sier Pål Jetmundsen, matfaglig ansvarlig i TINE Partner.

– Det var hele 62 nominerte til prisen Årets Matgledebedrift 2017, en konkurranse som har 10-årsjubileum i år! Det har aldri vært så mange påmeldte, noe som er veldig moro, sier Jetmundsen.

Vinnere: Fra venstre: kjøkkensjef Jose Duran fra Fazer Food Services AS avd. Deg 16, salgsdirektør Terje Døsrønningen fra TINE, mesterkokk Ørjan Johannessen, kjøkkensjef Hege Nygaard fra Solborg Bo- og aktivitetssenter, matfaglig ansvarlig Pål Jetmundsen fra TINE Partner, avdelingsleder restaurant- og matfag Geir-Rune Larsen fra Strinda videregående skole og konsernsjef i TINE, Hanne Refsholt. Foto: Brita Unnerud

Juryen besøkte i år tolv av de nominerte. Disse fikk muligheter til å vise fram sin fremragende matglede. Alle stedene imponerte på sin måte. Ut fra besøkene valgte juryen ut seks finalister som alle var representert ved arrangementet på Hotel Continental i Oslo.

Jevnt blant finalistene

En av verdens beste kokker, Ørjan Johannessen, takket finalistene for den flotte innsatsen.
– Dere representerer alle bedrifter dere kan være stolte av. Det lyser av gode matopplevelser og kreativ tenkning! Nivået og engasjementet for kokkeyrket bidrar til å videreutvikle bransjen og gjøre det å være kokk til et spennende yrke med svært mange muligheter.
– Jeg skulle gjerne ha sendt dere alle sammen til Torino, men dessverre går ikke det. Som jeg sier hvert år: Alle konkurranser har vinnere. Også denne, sa Johannessen.

To Rom og Kjøkken var også blant de nominerte, men røyk ut i semifinalen. Til finalen gjensto det bare seks nominerte.