Austmann venner med Rema igjen

Skuffelse er snudd til jubel for håndverksbryggeriet Austmann i Trondheim. Halvannet år etter at de ble offer for Remas bestevenn-strategi er Austmann-øl over helgen igjen tilbake i Rema-butikker.

Markedsansvarlig Thomas Sjue i Austmann uttrykte stor skuffelse da Rema i januar 2017 kunngjorde at både Austmann og To Tårn av de lokale mikrobryggeriene i Trondheim skulle ut av sortimentet i Rema-butikkene.

Mye skjer hos Austmann

-Et tap for forbrukerne, mente Thomas Sjue (bildet til høyre) den gangen.

I dag kan han slå fast at en god dialog med Rema over tid har ført til at Austmann igjen er på vennelisten til dagligvaregiganten. Allerede i neste uke vil boksøl fra Austmann Bryggeri igjen være på plass i Rema-butikker.

Det er altså mye som skjer for Austmann for tiden. Fra Hansa Borg kom inn på eiersiden i starten av 2016 (eier 50%), har det meste gått oppover. Tross Rema-beskjeden ved starten av fjoråret, opplevde bryggeriet en omsetningsøkning på hele 75 prosent i 2017 og har god fart også i 2018.

Bryggeripub på Sluppen

Nylig kunne vinpuls.no melde at de før juni er omme i år skal åpne bryggeri-pub (taproom) på Sluppen, der de i nye lokaler leid av R. Kjeldsberg nå bygger opp et topp moderne og langt mer effektivt bryggeri.

Og i dag kom altså beskjeden om at de igjen har fått Rema på kundelisten sin. Thomas Sjue fra Austmann er invitert på Remas kjøpmannsmøte for å presentere Austmann og boksølet som Rema fra nå av igjen skal ha i sitt sortiment.

Menn som dro i vesterled

Austmann bryggeri ble startet av Thomas Sjue, Vinko Lien Sindelar og Anders Cooper i 2013. Frem til nå har de hatt tilhold i lokaler ute på Høvringen, men i løpet av høsten flyttes hele produksjonen til Sluppen.

Navnet Austmann er fra en betegnelse som ble brukt på nordmenn som dro i vesterled på 900-tallet. Austmann = menn som kom fra øst.