Fra Røros hotell til Voss Resort

Thomas Larsen forlater Røros hotell for å bli bli mat. og drikkeansvarlig for Voss Resort-konsernet. Larsen har siden 2014 vært Food & beverage-sjef i Røros Hotell Gruppen.

For 15 år siden var han daglig leder ved Havfruen fiskerestaurant i Trondheim, og kom i medienes søkelys da restauranten tjuvstartet med røykeforbud over ett år før dette ble innført som obligatorisk for alle utesteder i Norge.

Det gjorde at helseminister Dagfinn Høybråten, arkitekten blant røykeloven, viste til Trondheim i de siste argumentasjonsrundene før loven ble innført.

-Røyker laksen selv

Thomas Larsen forlater Røros hotell for å være med på en ny storsatning på Voss. Foto fra Facebook

Thomas Larsen var i utgangspunktet selv skeptisk til røykeloven, men etter et drøyt år med røykfri restaurant kunne kan konstatere flere gjester og økende omsetning. Dermed kunne han til ministerens store glede stille på et statlig kampanjemøte og støtte innføringen av røykeloven. Men han understreket at det ikke handlet om et totalforbud:

-Vi røyker fortsatt laksen selv, sa Larsen, som til glede for et hav av helsebyråkrater mente å kunne påvise bedre motivasjon blant ansatte og tilfredshet hos gjestene.

Til Karibien

Etter at han noen år senere sluttet på Havfruen og dro fra Trondheim, har Thomas Larsen vært på en stor geografisk og kulinarisk reise. I 2007 ble han F&B-sjef på Blue Waters Resort i Antigua i Karibien.

Året ettervar han tlbake i Norge som prosjektansvarlig F&B på Rica Ishavshotell i Tromsø.Fra 2009 til 2012 var han F&B-sjef på Scandic Hamar, for han i 2013 begunte som restaurantsjef på Refsnes Gods i Moss. Deretter har han vært F&B-sjef i Røros Hotell gruppen fra 2014 til frem til nå.

Voss Resort-konsernet satser for tiden stort, med blant annet bygging av ny gondol med stor restaurant på toppen av fjellet, med plass til 450 personer. I tillegg har de også to andre restauranter som Thoms Larsen skal ha mat- og drikkeansvaret for.