Héctor inntar Solsiden

Nå er det bestemt hva den nye restauranten i lokalene til NordØst på Solsiden skal hete: Héctor blir navnet, og «meksikaneren» flytter snart inn i et nyoppusset og ombygd lokale. Onsdag 28. oktober er det meningen at han kan invitere sine første gjester til spennende mat- og drikkeopplevelser.

Av Ulf Dalheim, publisert 24. august 2020

Mandag kom det opp fargerike plakater i vinduene til restaurantlokalene langs kaia ved Dokkbassenget på Nedre Elvehavn. Tekster som «Héctor sier: Livet e ei langhelg», «Bæste tomta i by’n; du er heldi’ du, Héctor», «My taco brings all the boys to my yard…» og «Héctor Says: I’ll try everything once» pryder nå fasaden mot Dokkbassenget.

Dette skrev VinPuls i juni om Hector-prosjektet:

Og inne i de ribbede lokalene jobber restaurantsjef og deleier Heidi Gjerdrum for fullt sammen med flere av sine ansatte. Frem til nå har det vært mest tømming og rydding. Men nå begynner ombygging og oppbygging for fullt. Blant annet tar man hull i taket opp i 2.etasjen og åpner opp lokalet på en helt annen måte enn frem til nå.

Lokalene til tidligere Renaa Matbaren og NordØst Food & Coctails på Solsiden er nå ribbet til skinnet. Men onsdag 28. oktober åpner dørene til en ny meksikanskinspirert restaurant som får navnet Héctor. Foto: UD

Hector starter sitt nye liv i Trondheim

Men hvem er Hcétor?

-Ha, ha, ja, det var det da, svarer Heidi Gjerdrum som forteller om eventyrfiguren de har diktet opp, meksikaneren Héctor som har vært involvert i mye spennende i sitt tidligere liv, men som nå har «pensjonert» seg fra alt han var involvert i hjemme i Mexico. Han har nå flyttet til Trondheim for å åpne dette nye spennende stedet på Solsiden.

Les også om folkene bak Rive Gauche a Droite:

Bak «Héctor» står Graffi-gründer Heidi Gjerdrum som er hentet inn som driver og også er medeier sammen med Salmar-arving Gustav Witzøe.

Da VinPuls presenterte nyheten om den meksikanskinspirerte nykommeren på Solsiden i juni år, sa Heidi Gjerdrum følgende om konseptet:

-Konseptet blir meksikansk-basert, men mer mot den kaliforniske stilen. Mer grønt, mer friskt, ja til og med mer avokado enn man bruker i Mexico. Mye vegetar og fisk i tillegg til kjøttet. Men det blir tacos! Vi skal oppdra trønderne til å se at tacos kan være mye mer enn det de spiser hjemme på fredagene. Vi fortsetter med bærekraftig fokus og friske, lokale råvarer. Rene produkter, rene smaker, sa Heidi.

Hun og Salmar-arving Gustav Witzøe skal ha 50/50 prosent eierandel. Når lokalene er ferdig ombygd, vil det være plass til 200 sitteplasser inne og 100 ute, med mulighet for utvidelse ute neste år.