Hvarnes blir landslagssjef

Norske Kokkers Landsforening (NKL), som har ansvaret for de norske kokkelandslagene, har engasjert Gunnar Hvarnes som manager for landslagene på permanent basis.

Dette ble offentliggjort på en direktesendt digital sending onsdag. Gunnar Hvarnes tok over ansvaret for landslagene inn mot OL i Stuttgart – noe som endte med gull for seniorkokkelandslaget. Mesterskapene som nå står for døren for de norske kokkelandslagene er VM 2022 og OL 2024.

-Gunnar Hvarnes sin gjeninntreden på kokkelandslagene høsten 2019, var en sterkt medvirkende årsak til at Norge ble «Winner over all», og vant gull i kokke-OL i februar 2020. Han tok – med sin erfaring fra 26 kokkekonkurranser, kompetanse, kunnskap og ledet kokkelandslagene til den beste versjonen av seg selv under IKA Culinary Olympics i Stuttgart. NKL ser fremover og er glade for at Gunnar Hvarnes blir manager for alle de norske kokkelandslagene de neste årene, heter det i en pressemelding fra NKL.

Gunnar Hvarnes er en svært merittert konkurransekokk, som i tillegg har vært manager for både Christopher W. Davidsen (sølv i 2017) og Christian Andre Pettersen i Bocuse d’Or (bronse i 2019). Selv var han også Norges kandidat i Bocuse d’Or Europe i Geneve i Sveits i 2010 (sølv) og i den globale finalen i Lyon i 2011 (bronse).

– Mine oppgaver er å få hver og en i laget løftet frem på best mulig måte og at de presterer litt over det vi forventer. Da presterer laget i toppsjiktet, sier Hvarnes.

Foto: Tom Haga/Bocuse d’Or Norway