Konkurs for Tregården

Tregården Restaurant og selskapslokaler er konkurs. Det var styret i selskapet som gikk til Sør-Trøndelag tingrett med oppbudsbegjæring. Fem ansatte mister jobben.

Av Ulf Dalheim, publisert 19.mai 2020

Konkurs ble åpnet tirsdag 19.mai. Ifølge kjennelsen fra tingretten har selskapet oppgitt å ha en gjeld på to millioner kroner, mens aktiva skal være anslått til en million kroner, melder Adresseavisen.

Dette er tredje konkurs ved Tregården siden den tidligere forlegningen for den norske marinen gjennom 55 år ble oppgjort til restaurant da Persaunet-området opphørte å være et rent militært område.

Les her hva driverne sa før åpningen i mai 2018:

Selskapet Tregården Restaurant AS overtok lokalene i begynnelsen av 2018, og åpnet døren for ganske nøyaktig to år siden. Fra starten av var det tre brødre Kolstad, Stein Morten, Steffen og Trond, samt Kristian Kolstad, sønn av Trond som sto bak nyåpningen. Etter hvert valgte Trond og Kristian å trekke seg ut av driften, så ved konkursåpningen var det Stein Morten Kolstad som daglig leder og Steffen Kolstad som ansvarlig for selskapsdelen som sto bak driften.

4 x Kolstad: Tre brødre og en sønn

Stein Morten (t.v.) og Steffen Kolstad sto bak driften av Tregården restaurant AS ved konkurstidspunktet. Foto: Tregården

Ved åpningen i mai 2018 skrev VinPuls at sjelden hadde et team med mer bransjeerfaring stått bak en nyetablering i Trondheim. Trond Kolstad var en av gründerne bak Bryggen på Bakklandet, i tillegg til å ha driftet steder som Den gode nabo, Chablis, Sabor og Asian Cooking i den samme bygningen. Brødrene Stein Morten og Steffen hadde i tillegg erfaring fra Dolly Dimple, Rica Kristiansund, Mojo, Credo, Krambua og Le Bistro. Kristian hadde erfaring fra kjøkkene på Feinschmecker i Oslo, Renaa i Stavanger samt tjeneste som kokk på Kongeskipet og ved Den norske ambassaden i London.

Før åpningen i mai 2018 ble de fire intervjuet av VinPuls og uttalte da:

-Vi har faktisk snakket lenge om at vi kanskje burde gjøre noe sammen, ettersom vi alle var i utelivsbransjen. Har også luktet litt på lokaler her og der, uten å finne det rette. Da vi hørte om Tregården tok vi noen telefoner oss imellom, dro opp og så på lokalet og bestemte oss kjapt. Dette går vi for!