Daniel Johansson, som i mange år har jobbet i importselskapet Vinarius, sluttet fra 1.juni hos vinimportøren. I august åpner han vinbar og restaurant under navnet Vintage Kitchen i Lakkegata 55 i Oslo.
-En drøm som går i oppfyllelse. Jeg har siklet på nettopp dette huset lenge, sier han.
Huset han sikter til er den gamle direktørboligen til verktøy- og maskinfabrikken Brødrene Sundt. Nå rehabiliteres hele Sundtkvartalet, som ligger et sted mellom Tøyen, Grønland og Grünerløkka, og ikke så alt for langt fra Bjørvika. Og vinbaren og restauranten Johansson åpner sammen med Heini Petersen og Elisabeth Hagelsteen, skal bli ett av trekkplastrene i dette området.
Johansson, som kommer fra Skövde i Sverige, har tidligere arbeidet som sommelier og kjellermester hos blant annet Haga, Lysebu og Le Canard – i tillegg til å ha seilt ute med Crystal Lines.
Vintage Kitchen vil ha servering over tre etasjer, med vinbar i første etasje og restaurant og selskapslokaler lenger opp.