Høst-VinPuls 2019 4.november


Arrangementdetaljer

  • Date:

Aldri har så mange kjente winemakere besøkt Trondheim på ett og samme arrangement som det vi kommer til å oppleve på årets Høst-VinPuls mandag 4.november.

Dette er vinmessen som garantert vil gi deg høstens store vinopplevelse, med tusen viner å velge blant og unike Master classes (spesialseminar) med verdensberømte produsenter fra England, Spania, Tyskland og Italia.

Billetter kjøper du her:

Som vanlig tar de største og beste importørene av vin i Norge turen til Trondheim for å vise frem sine beste viner. Men i tillegg får du møte store vinpersonligheter på nært hold.

Se bare listen over produsentene som inviterer til Master class (NB! Pass på så du ikke kjøper seminarbilletter til smakinger som overlapper hverandre i tid):

Weingut Markus Molitor fra Mosel i Tyskland

Nyetimber fra West Sussex i England

Bodegas Pesquera (Alejandro Fernandez) fra Ribera del Duero i Spania

Cantina Nino Negri fra Valtellina i Italia

Nebbiolo-baserte viner fra områder utenfor Barolo og Barbaresco opplever en stadig økende interesse. På Høst-VinPuls presenterer vi en av topprodusentene fra Valtellina i Lombardia, Cantina Nino Negri. Der kalles nebbiolo for chiavennasca og har vært dyrket lokalt i over 2000 år.

Valtellina-vinene er Italias ektefødte «fjell-viner». I denne alpedalen ca 100 kilometer nord for Milano, ved foten av fjell som strekker seg opp til 3700 meter, lages viner under betegnelsene Rosso di Valtellina og Sforzato. Sistnevnte er en amarone-lignende vin der druene også tørkes i 100 dager før de presses.

Valtellina Superiore fikk DOCG-statues (Italias høyeste klassifisering) i 1993, mens Sfuzato-vinene ble tildelt DOCG-status i 2003. Vinmarkene ligger fra 230 til nærmere 800 meter over havnivå, i bratte skråninger og fjellsider som nærmest er ufremkommelige. Enkelte vinhus har installert taubaner (teleferiche) for å kunne frakte druene sikkert ned. Alt arbeid i vinmarkene må gjøres for hånd.

Cantina Nino Negri er satt opp med Master class på Høst-VinPuls. Den vil bli ledet av vinhusets chief winemaker Danilo Drocco. For noen vil han nok være godt kjent fra før, som chief winemaker hos den store Piemonte-produsenten Fontanafredda i mer enn ti år. Danilo Drocco overtok hovedansvaret for vinene til Cantina Nino Negri for to år siden. Før Fontanafredda jobbet han hos en annen kjent Piemonte-produsent, nemlig Prunotto.

Cantina Nino Negri har historie tilbake til 1897, og holder til i slottet Castello Quadrio fra 1400-tallet. Årlig produksjon er 1,2 millioner flasker. Valtellina-vinene har som Barolo og Barbaresco evnen til å lagre lenge. I starten kan de oppfattes som lettere og mer direkte enn sine mer berømte «slektninger» i nabo-regionen, men med noen år på baken kommer dybden, med hint av viltkjøtt, lær, tørkede kirsebær, tjære og rosevann.

Skaff deg billetter til VinPuls og til spesialseminaret med Danilo Drocco fra Cantina Nino Negri her:

https://vinpuls.hoopla.no/sales/vinpuls-messe-2019

Poggio San Polo fra Brunello i Toscana i Italia

Tenuta Ronzano fra Piemonte i Italia

Adega Algueira fra Ribeira Sacra i Spania

Tenuta il Poggione fra Brunello i Toscana i Italia

Husk at du må ha messebillett for å delta på ett eller flere av disse Master classes!

Seminarbilletter kjøper du separat.

Få med deg mest mulig av gode vinopplevelser på denne messen. Som vanlig kan du bare utstyre deg med utlevert glass og gå rundt i ditt eget tempo og smake det du har lyst til teste ut i jakten på nye favoritter innen vin.

Du vil få god veiledning fra eksperter fra nærmere 50 av Norges beste vinimportører. I tillegg vil altså mange produsenter selv stå på standene for å presentere sine viner. En unik mulighet til et dypdykk i vinens vidunderlige verden!

VinPuls-messene byr som alltid også på muligheten til å smake på og kjøpe gode matvarer, olivenoljer, oster og skinker etc fra forskjellige leverandører i nærmiljøet.

Hotellets kokker byr også på muligheten til å kjøpe seg en tallerkenrett til dem som kommer rett fra jobb og har lyst på litt mat både før man smaker, eller i løpet av messen.

Del med flere