UTSOLGT! Master class med Enrico Rivetto, Piemonte, Italia


Arrangementdetaljer

  • Date:

Barolo, biodynamisk, boblende entusiasme er tre ord på B som beskriver og forteller om Enrico Rivettos prosjekt ved familiens vinhus i Serralunga d’Alba. 16.januar 2019 kommer han til VinPuls.

Oldefaren hans startet det som i dag er familiefirmaet Azienda Agricola Rivetto i Montaldo Scarampi i 1902.  Han handlet med druer og ferdiglaget vin. Tyve år senere flyttet hans sønn Ercole virksomheten til Alba, hvor han begynte å lage og selge vin laget på druer fra Langhe-regionen.

OBS! Merk at smakingen starter kl. 18.30!

Virksomheten ble utvidet i 1938, da Rivetto-familien kjøpte eiendommen Tenuta Lirano, med vinmarker i Serralunga d’Alba og Sinio, i nærheten av vinmarker som den gangen tilhørte grev Vassalo.

I 1970, med tredje generasjon ved rattet, i form av Enricos pappa Sergio, bygget man et helt nytt anlegg for vinproduksjon i Lirano. Samtidig plantet Sergio også nye vinmarker.

Enrico Rivetto tok over ansvaret for driften i 1999. Han tenkte nytt og radikalt fra dag én, så i stedet for å plante enda flere vinmarker, startet han med korn (hvete), frukttrær, drivhus og grønnsakshage – kombinert med kompostanlegg og gjenoppbygging av gamle brønner og kummer for å samle opp regnvann. Enrico Rivetto har et prosjekt som handler om helheten, om det å ta vare på naturen.

I dag er det meste Rivetto gjør basert på økologiske og biodynamiske prinsipper. Og vinene er blitt bare bedre og bedre, renere, mer konsentrerte, mer elegante og ekte.

Når han kommer til VinPuls 16.januar 2019 vil Enrico presentere familiefirmaet, og samtidig dokumentere hva som har skjedd med Rivetto-vinene etter at han tok over. Det vil han gjøre gjennom en vertikal-smaking (samme vin i forskjellige årganger bakover i tid).

 

Del med flere