22.5.2024 VinPuls-kveld med Bodegas Campillo (Rioja) og Bodegas Portia (Ribera del Duero)


Arrangementdetaljer


Velkommen til en ny VinPuls-kveld onsdag 22. mai hvor vi byr opp til «kamp» mellom to spanske storheter innen vin, Bodegas Campillo fra Rioja og Bodegas Portia fra Ribera del Duero. Vi setter tre viner fra hvert vinhus opp mot hverandre – først to hvite, Campillo Blanco mot Portia Verdejo. Deretter Campillo El Nino mot Portia Prima, og til slutt Campillo Reserva mot Portia Summa. Eksportsjef Carlos Moreno Lopez vil presentere de to vinhusene og vinene. Han forsøker dessuten å få med seg en eldre «surprise-vin» fra kjelleren til ett av de to vinhusene for å sette en ekstra spiss på denne helt spesielle vinkvelden.

Billetten til denne VinPuls-kvelden omfatter presentasjon av de to vinhusene, smaking av de seks vinene (pluss en mulig «surprise-vin») og servering av en hovedrett fra hotellets kjøkkensjef.

Billetter kjøper du her:

Både Bodegas Campillo i Rioja og Bodegas Portia i Ribera del Duero tilhører familien Martinez Zabala, en av de viktigste og mest anerkjente vinprodusentene i Spania, først og fremst som grunnleggere av Bodegas Faustino, men også for eierskap av fem andre flotte vinhus, de to vi skal smake  viner fra Bodegas Campillo og Bodegas Portia, samt Bodegas Valcarlos i Navarra, Marques de Vitoria i Rioja og Bodegas Leganza i Toledo i La Mancha.

Bodegas Campillo ble bygget av en av Riojas aller største personligheter innen vin, Don Julio Faustino Martínez. Etter å ha gjort Faustino-vinene til en verdenssuksess uten sidestykke, bestemte Don Julio på slutten av 1980-tallet seg for at han ville realisere sin store drøm om å bygge et vinhus som skulle fremstå som et fransk «château», et anlegg hvor han kunne sette sammen sin lidenskap for vin, kunst og arkitektur, samlet i et arkitektonisk mesterverk.

Den helt eksepsjonelle bygningen er omgitt av den 50 hektar store vinmarken Viña Campillo, som var en av de første vinmarkene som kom i familien Martinez Zabalas eie da de begynte med vin. Den ligger i underregionen Rioja Alavesa. Bodegas Campillo ligger ved innkjøringen til den helt spesielle og mye besøkte Rioja-landsbyen Laguardia, ved foten av fjellkjeden Sierra Cantabria. Byggingen av anlegget startet i 1988, og to år senere sto den flotte bygningen med syv «vinger» ferdig.

Vinene fra Bodegas Campillo er i klassisk Rioja-stil, men med en eleganse som få andre klarer å oppvise.

Bodegas Portia midt i hjertet av Ribera del Duero er i likhet med Bodegas Campillo en storslagent arkitektonisk bygning. Også her er kombinasjonen av vin. arkitektur og kunst en del av konseptet. Det skal være noe spesielt å besøke Campillo og Portia.

Vinmarkene er spredt rundt på fem steder i Riberas historiske «gylne triangel», alle høytliggende (over 850 m.o.h.): Seks hektar i Sotillo de la Ribera, 20 hektar i Roa, 35 hektar i Villanueva de Gumiel (900 m.o.h.), 85 hektar i Gumiel de Izán (4 hektar med over 100 år gamle vinstokker) og 100 hektar i Gumiel de Mercado (mange av de med vinstokker som er mer enn 85 år gamle).

Prestisjevinen Bodegas Portia Summa, som vi får smake på denne VinPuls-kvelden, lages på druer fra de fire hektar lille plot’en i vinmarken med over 100 år gamle vinstokker rundt vinanlegget i Gumiel de Izán. Produksjonen ligger på kun 3600 flasker i året. Summa oppnår jevnlig 95-97 poeng i smakinger for det anerkjente vinmagasinet Decanter.