10.5.2023 VinPuls-kveld med Balthazar Ress og Heitlinger


Arrangementdetaljer


På denne VinPuls-kvelden får du servert viner fra to tyske topp-produsenter, den ene spesialist i hvite viner (Balthazar Ress), den andre regnes som  en av de beste produsenter av rødviner i Tyskland (Weingut Heitlinger). Smakingen omfatter altså både hvite viner, en helt nylaget rosévin og flotte rødviner. Billettprisen inkluderer både presentasjonen, billettavgiften og ikke minst servering av en hovedrett som du kan prøve mot vinene.

Balthazar Ress etablerte vinhuset under sitt eget navn i landsbyen Eltville i Rheingau-regionen i 1870. Over 150 år senere er vinhuset Weingut Balthazar Ress fortsatt i familiens eie, nå med Christian Ress som sjef. Han har tatt det meste minst ett skritt videre, og befestet posisjonen som et lite kvalitetsbevisst vinhus som har ambisjon om å lage de beste riesling og spätburgunder-viner (pinot noir) som det er mulig å produsere på druer fra noen av de beste vinmarkene (spitzenlagen) i regionen.

Christian Ress har sørget for at vinhuset under hans ledelse er blitt økologisk sertifisert, han har etablert vinbarer og vinothek under Balthazar Ress-navnet i Hattenheim, Wiesbaden og Frankfurt og han har plantet vinstokker og startet vinproduksjon på øya Sylt som er så langt nord som det er mulig å komme i Tyskland.

Weingut Heitlinger regnes som en av de mest betydningsfulle produsenter i Tysklands rødvinsdistrikt nr. 1 –  Baden. Der dyrket cisterciener-munker allerede på 1200-tallet alle varianter av pinot-druer: pinot noir, pinot blanc, pinot gris og pinot meunier. Heitlinger holder tradisjonene ved like, ikke minst  år det kommer til pinot noir-viner. Dette i tillegg til at vinhuset regnes som en av de fremste innen økologisk og biodynamisk vinproduksjon.