UTSOLGT! 20.2.2024 VinPuls-kveld med Weinert (Argentina)


Arrangementdetaljer


VinPuls er stolt av å kunne presentere en VinPuls-kveld med vinene fra det flotte argentinske vinhuset Bodega y Cavas de Weinert fra Mendoza i Argentina, presentert av ingen ringere enn Iduna Weinert, datter av grunnlegger Bernardo Weinert. Iduna er i dag deleier og aktiv i ledelsen ved vinhuset.

Få vinprodusenter, om noen, har en større samling av eldre viner liggende på fat og flasker for en fremtidig lansering enn det argentinske vinhuset Bodega y Cavas de Weinert. Da hennes far gikk bort, innledet Iduna samarbeid med finansmannen Antonino Virzi som ble med inn på eiersiden i firmaet.

Sammen med Weinerts sveitsiske vinmaker Hubert Weber, allerede en liten legende, har de et klart mål om å bringe Weinert tilbake der vinhuset hører, blant de aller, aller beste. De ønsker rett og slett å befeste Weinerts posisjon som et vinhus den internasjonale vinverdenen rangerer svært høyt.

Bodega y Cavas de Weinert er et familiefirma som ble startet av brasilianske Bernardo Weinert i 1975, da han kjøpte et nedlagt tidligere «spansk» vinhus, etablert i Mendoza allerede i 1890. Fra dag en hadde han et ønske om å lage vin i «Bordeaux-stil», og han hentet ekspertise hos en av de fremste ønologer i Frankrike, Émile Peynaud, ofte benevnt «the forefather of modern oenology», født i Madiran i 1912.

Peynaud fikk i oppdrag, sammen med en av Argentinas mest renommerte vinmakere på denne tiden, Don Raul de Mota, oppgaven med å sette sammen «Weinert-blenden». Slik ble den første Cavas de Weinert Gran Vino skapt i 1977, med 60% cabernet sauvignon, 30% malbec og 10% merlot. Vinen har nå rundet 47 år, og det er imponerende at første årgang smaker så bra som den gjør ennå i dag. De fant tydeligvis superblenden fra dag én.

For mange vinglade i Norge er Weinert primært kjent for vinen Carrascal, en flott rød Bordeaux-blend som gang på gang blir dratt frem som ett av de beste kjøpene som finnes på Vinmonopolet under 200 kroner. En annen etterspurt Weinert-vin er Weinert Malbec i magnumutgave, som jhar vært solgt til en svært gunstig pris i Norge.

Men på denne VinPuls-kvelden skal du få oppleve flere av de andre supre vinene fra Weinert-porteføljen, fra spennende hvite til mektige røde viner. Kjenner jeg Iduna Weinert rett kommer hun også til å ha med seg en helt spesiell vin fra Weinert-kjelleren i Argentina.

Billetter til denne VinPuls-kvelden blir lagt ut så snart vi har hele programmet fastlagt, men det vil skje i god tid før jul. Billettprisen vil inkludere billettbebyr, Idunas presentasjon og smaking av inntil syv forskjellige viner samt et avsluttende matrett fra hotellets kjøkkensjef.