.

UTSOLGT! 24.9.2021 VinPuls-kveld med Château Bastoney

.

Arrangementdetaljer

  • Date:

Velkommen til VinPuls-kveld med noe så sjeldent som et norsk ektepar som eier og driver et vinslott i Bordeaux, ved landsbyen Arveyres ved bredden av elva Dordogne, midt mellom Fronsac og Pomerol, ikke langt fra Libourne.

Billetter kjøper du her:

Château Bastoney er et slott med røtter tilbake til 1400-tallet. Ekteparet Bente og Jon Martin Trondalen kjøpte eiendommen i 2014 og har brukt mye tid og penger på å rehabilitere selve slottet, som nærmest var til nedfalls da de overtok. Vinmarkene var heldigvis tatt vare på og var drevet godt hele tiden, så det var enklere for dem å begynne å lage god vin.

Nå har de en portefølje som omfatter en musserende Crémant de Bordeaux, samt rosévin, hvitvin, clairet og rødvin. På denne VinPuls-kvelden har vi med oss Bente og Jon Martin på storskjermer digitalt fra slottet, mens vinene deres skjenkes i glassene i Trondheim.

Bente Trondalen er for mange er kjent som tidligere tennisspiller på toppnivå, med deltakelse i Wimbledon og innehaver av 58 medaljer fra norgesmesterskap i tennis.

Ektemannen Jon Martin Trondalen er internasjonal vannekspert og har dessuten jobbet som fredsmegler for FN mellom Israel og Palestina samt i vannkonflikter mellom Irak, Tyrkia og Syria, knyttet til elvene Eufrat og Tigris. Han har utgitt boka “Water & peace for the people” på hebraisk, engelsk og arabisk, men ikke på norsk.

Etter at Jon Martin Trondalen så vidt hadde overlevd et attentat i Bagdad bestemte ekteparet seg for å gå for en annen retning i livet, og da falt altså valget på å kjøpe og drive en vingård i Frankrike.

Se reportasje fra TV2 fra da Dag Otto Lauritzen besøkte vingården: https://www.tv2.no/v/1670536/

Del med flere