26.9.2023 VinPuls-kveld med viner fra Wien (Weingut Wieninger og Hajszan Neumann), Østerrike


Arrangementdetaljer


Viner fra Wien og wienerschnitzel på tallerkenen! Det kan være stikkordet for VinPuls-kvelden på Quality Hotel Prinsen tirsdag 26. september. For visste du at den østerrikske hovedstaden Wien er eneste hovedstad i verden hvor vindruer dyrkes i stor skala innenfor bygrensene, og at Wien derfor har sin egen appellasjon? Hør historien som Wien som vinregion, smak 6-7 forskjellige viner og prøv vinene opp mot en av verdens mest berømte matretter, wienerschnitzel. Alt inkludert i billettprisen!

Østerrikes hovedstad kan skilte med hele 700 hektar med vinmarker, på høydedragene som omkranser byen. Selv innenfor murene til det berømte Schönbrunn-slottet har man plantet en liten parsell hvor man lager inntil 1000 eksklusive flasker viner i året.

Fritz Wieninger må sies å være kongen av vin fra Wien. I mange år har familien hans drevet en av de mest populære heuriger i Wien, Wieninger am Nussberg, hvor Fritz i ung alder fikk være med å servere vin laget av sin mor, som var en av de første kvinnelige studenter som ble uteksaminert fra ønologi-studiet ved Klosterneuburg.

Fritz fulgte opp med å bli ønologistudent han også, og tilbrakte så ett år i California før han kom hjem og bestemte seg for å bli en «skikkelig» vinprodusent, ikke bare lage vin til familiens heuriger. Det er et sted hvor byens innbyggere og turister samles for å drikke billig vin fra krukker, spise spekemat og ost og høre på ekte ompamusikk. I dag eier Fritz flere seriøse vinhus, både Weingut Wieninger og Weingut Hajszan Neumann som vi får smake viner fra på denne VinPuls-kvelden.

I tillegg til grüner veltliner og riesling, skal vi på denne VinPuls-kvelden utforske de helt spesielle vinene som Wien kanskje er mest kjent for, såkalt Wien Gemischter Satz, der man setter vinen sammen med opp til i forskjellige druer i blenden: bl.a. grüner veltliner, chardonnay, sylvaner, pinot blanc, riesling, weissburgunder, traminer etc. Røde viner fra Wien skal også serveres på denne spesielle VinPuls-kvelden.

Presentasjonen og smakingen av vinene blir gjennomført av Alf Wimmer, stjernesommelier fra Østerrike, tidligere sommelier ved Palais Coburg, nå innkjøper for Østerrikes beste restaurant, Amador (***) og Fritz Wieningers høyre hånd.

Hva er beste vin til wienerschnitzel? Kjøp billett og bli med og sjekk ut selv!