31.1.2024 Bordeaux-vinmesse med produsenter fra Saint-Émilion


Arrangementdetaljer


Onsdag 31. januar 2024 har VinPuls den store ære, i samarbeid med produsentforeningen Conseil des Vins de Saint-Émilion i Bordeaux og deres ambassadør i Trondheim, Roar Hildonen, å invitere til en storstilt spesialvinmesse der 12-15 utvalgte produsenter fra Saint-Émilion i Bordeaux personlig kommer til Trondheim for å presentere sine beste viner gjennom både nyere og eldre årganger av flotte slottviner.

Regionen Saint-Émilion omfatter appellasjonene (AOC) Saint-Émilion og Saint-Émilion Grand Cru samt de to “satelitt-appellasjonene” Puisseguin Saint Émilion og Lussac Saint-Émilion. Noen av Frankrikes (og verdens) beste vinprodusenter holder til her, som Château Cheval Blanc, Château Angelus og Château Ausone.

Men Saint-Émilion er like kjent for sitt store mangfold, med hele 7500 hektar beplantet med vinstokker. Området ble den første vinregionen i verden som ble innlemmet i UNESCO World Heritage Site. De omfatter og viser frem forskjellige typer jordsmonn og “terroir” som gjør at vinene utgjør et vidt spenn av ulike smaker og stiler.

Merlot er stjernen blant druene som dyrkes i Saint-Émilion. Den kan komme som en 100% endruevin, men også i blend med andre druer, primært cabernet sauvignon og cabernet franc. Men vinbøndene dyrker også malbec, petit verdot og carmenère som brukes i små mengder i enkelte viner.

I tillegg til den idylliske og godt besøkte landsbyen Saint-Émilion omfatter appellasjonen også byene Saint-Christophe-des-Bardes, Saint-Etienne-de-Lisse, Saint-Hippolyte, Saint-Laurent-des-Combes, Saint-Pey-d’Armens, Saint-Sulpice-de-Faleyrens og Vignonet, i tillegg til deler av den noe større byen Libourne.

I forbindelse med den store Saint-Émilion vinmessen vil det kvelden før, tirsdag 30. januar bli arrangert en Winemaker’s dinner på Restaurant To Rom og Kjøkken der flere av de besøkende produsentene vil delta med sine beste viner.