UTSOLGT! 4.5.2023 VinPuls-kveld med Musella (Veneto)


Arrangementdetaljer


Dette blir en VinPuls-kveld med noen av de beste vinene som lages i Valpolicella (Veneto), inkludert en hvit veronese vin, Bianco del Drago, laget på garganega-druer. Men hovedvekt vil bli laget på diverse utgaver av røde viner fra Valpolicella og Ripasso til Amarone som er hovedfokus for vinhuset Musella Societa’ Semplice Agricola.

Musella holder til i Valpolicella-sonen, i åssidene ved San Martino Buon Albergo. Selve vinhuset ligger i en 400 hektar stor park med skog, små vann, gamle hus, oliventrær og 25 hektar med vinmarker. Der har de tatt vare på et område fra 1600-tallet hvor de gamle gårdshusene er blitt omgjort til ferieleiligheter og de gamle hestestallene er dagens produksjons- og lagringskjellere.

Omgivelsene har gjort at eiendommen/vinmarkene nyter godt av et eget mikroklima, og kombinerer du det med respekt for tradisjoner, pasjon, respekt for naturen og fokus på detaljer har gjort at Musella er rangert blant de fremste i Veneto.

Emilio Pasqua di Bisceglie har bygget opp eiendommen og vinene de siste 30 årene. Siden 1995 har datteren Maddalena Pasqua di Bisceglie vært sterkt engasjert i utviklingen, bl.a. med å innføre biodynamiske prinsipper både i vinmarkene og i kjelleren fra og med 2009. I dag jobber hun tett med sitt søskenbarn Enrico Raber som også er vinmaker ved Musella.

Det blir enten Maddalena eller Enrico som kommer til VinPuls-kvelden, og den som kommer opp fra Italia tar med seg en eldre Amarone-vin fra kjelleren, nemlig en 2010-årgang. Så her får du bl.a. anledning til å smake en 22 år gammel Amarone opp mot gjeldende årgang, som er 2016.

Billetter til denne VinPuls-kvelden blir lagt ut i begynnelsen av februar.