.

UTSATT! VinPuls-kveld med Aune Lohmann

.

Arrangementdetaljer

  • Date:
  • Kategorier:

NB! Dette arrangementet er utsatt etter at Roar Aune fikk utreisenekt fra Portugal pga corona-viruset. Kjøpte billetter gjelder til ny dato, men ny dato er ennå ikke bestemt. 15. mai er satt som dato for at arrangementet ikke skal falle ut av Hoopla-kontoen. Forhåpentligvis blir det en mulighet en gang etter påske.

På denne kvelden får VinPuls besøk av trondhjemmeren Roar Aune, som etter en suksessfylt karriere som skredder og klesdesigner flyttet til Portugal sammen med kona, tyske Petra Lohmann, for å bli vinprodusenter.

Kjøp billetter her:
https://vinpuls.hoopla.no/sales/aunelohmann

Dette er en VinPuls-kveld hvor billettprisen innbefatter foredrag/presentasjon ved Roar Aune, guidet smaking av fem av hans viner samt en matrett fra hotellets kjøkkensjef som avslutning.

Roar Aune har hatt stor suksess med vinene som er lansert under navnet Aune Lohmann. 62 år gammel bestemte han seg for å bli “pensjonist” fra Norge. Han og kona Petra flyttet da til Portugal, kjøpte en 500 år gammel gård som sto til nedfalls i Dâo, og startet som vinbønder . Med på gårdskjøpet fulgte nemlig drøyt tre hektar med vinmark.

Kjøpte du klær på 70- og 80-tallet, gikk du garantert i noe som Roar Aune hadde vært med på å lage. Som skredder og designer jobbet han for klesfabrikanter som Helly Hansen, Ricco Vero, Boys of Europe, Kløver og Dressmann.

Da den nedslitte gården var ferdigrestaurert opplevde Roar og Petra marerittet som mange i Australia nå opplever. En storbrann som legger hele områder øde. I aller siste liten flyktet til fra flammehavet som for to år siden herjet i Portugal og Spania. I den nærmeste landsbyen Oliveira do Hospital døde folk i sine egne hjem, og det var med nød og neppe ekteparet Aune/Lohmann unngikk dødsflammene. På deres egen gård, Quinta das Mercês, gikk hovedbygningen med i flammene. Men vinkjelleren ble berget, og paret bestemte seg for å satse videre.

Ved hjelp av professor og etterspurt vinmakerkonsulent Virgilio Loureiro har de skapt viner på lokale druer som jaen og alfrocheiro som har høstet stor anerkjennelse blant vineksperter. En av vinene de har laget ble innkjøpt for Vinmonopolets spesialbutikker. Tre andre har plass i bestillingslisten.

Del med flere