UTSOLGT! 13.-18.10.2021 VinPuls-tur til Nord-Spania


Arrangementdetaljer


Bli med VinPuls på en rundtur i Nord-Spania, hvor vi skal oppleve og utforske det beste innen vin, mat og kultur. Turen på spansk jord går fra Bilbao via Rioja og Ribera til hovedstaden Madrid hvor vi drar på utflukt til Sierra de Gredos for å smake det som er Spanias «hotteste» viner akkurat nå.

Ønsker du å bli med? Ta kontakt med Kenneth Pilskog ved Smartreiser: kenneth.pilskog@smartreiser.no.

Program for turen. Endringer kan komme.

Onsdag 13.10:
Denne VinPuls-turen tar et grundig dypdykk i det som skjer i det nordlige Spania. Vi flyr fra Trondheim om ettermiddagen, og lander sent i Bilbao. Vi reiser med KLM via Amsterdam.

Torsdag 14.10:
Etter frokost i Bilbao kjører vi i ca en time til Rioja der vi stopper opp i vinbyen Haro, som blir vår base det neste døgnet. I Haro ligger noen av de mest berømte Rioja-bodegaene på rekke og rad: Bodegas Muga, Bodega La Rioja Alta, Bodegas Ramon Bilbao, Bodegas Carlos Serres, Bodega Virgen de la Vega, Bodegas Bilbainas og naturligvis Bodegas Roda og Bodegas R. Lopez de Heredia.

Vi rekker et vinhusbesøk (muligens La Rioja Alta) før vi spiser en god lunsj på restauranten El Rincon del Noble. Etter lunsj skal vi besøke Bodegas Roda ved den gamle jernbanestasjonen i Haro. Roda er representant for den moderne, mer fruktdrevne stilen som vi ser mer og mer av både i Rioja og i Spania generelt.

Etter omvisning og smaking der sjekker vi inn på Hotel Los Augustinos. Kveldens fellesmiddag blir på Restaurante Terete (spesialister på dielam).

Fredag 15.10:
Når vi først er i Haro, må vi naturligvis besøke Riojas mest berømte tradisjonelle produsent, fantastiske R. Lopez de Heredia Viña Tondonia. Om du tror du har sett det meste av gamle vinkjellere, så har du faktisk ikke det før du har vært hos Lopez de Heredia! Større kontraster enn Roda og Heredia er det vanskelig å finne, men det er jo slikt som er så spennende med vin!

Turen videre går til det neste av Spanias to mest berømte vindistrikter, Ribera del Duero. Det er her tempranillo-druen skifter navn til tinto fino eller tinta del pais. Klima, høyde over havet og jordsmonn er også helt annerledes her.

Vårt første besøk blir hos Finca Villacreses, nabo til verdensberømte Vega Sicilia og med vinmarker hvor danske Peter Sisseck kjøpte druer da han begynte å lage sin store vin Pingus. Hos Finca Villacreses får vi lunsj, muligheter til å kjøre e-bikes rundt for å utforske den 110 hektar store eiendommen med både vinranker og furutrær langs bredden av elven Duoro, og naturligvis omvisning og smaking.

Fredagskvelden tilbringes på det fasjonable Hotel Torremilanos som faktisk ligger vegg i vegg med en av mange spennende Ribera-produsenter som i dag IKKE er representert på vinmonopolet, nemlig Bodega Finca Torremilanos. Vi kombinerer oppholdet her med omvisning, smaking og til slutt middag. Det er nå vi skal slappe av og trekke pusten etter noen småhektiske dager. Vi garanterer at du skal få sove litt utpå neste dag også. Og pakk ned badebuksa, for det kan bli anledning til å nyte uteområdene og svømmebassenget ved dette flotte anlegget!

Lørdag 16.10:
Etter en rolig, avslappende formiddag inntar vi bussen vår for transport inn til hovedstaden Madrid, hvor vi i to netter skal bo på Hotel Emperador. Her får deltakerne får resten av dagen fri til å utforske Madrid på egenhånd!

Men om kvelden satser vi på omvisning og felles middag på Spanias eldste restaurant, Sobrino de Botin, som har historie tilbake fra 1725!

Søndag 17.10:
Noe av det «hotteste» og mest spennende innen spansk vin akkurat nå skjer i fjellområdet Sierra de Gredos sør for Madrid. På mellom 700 – 1200 har unge, kreative winemakere «gjenoppdaget» eldre vinmarker på druen garnacha. Telmo Rodriguez og Comando G har fått kjendisstatus og nærmest blitt genierklært for vinene laget her.

Vi skal besøke to av kvalitetsprodusentene som leverer viner folk nå nærmest slåss om. Før lunsj skal vi oppleve Bodegas y Vinedos Bernabeleva som lager noen fantastiske hvite viner på den meget lokale druen albillo (samt macabeo). Men først og fremst røde viner på druen garnacha, plukket fra vinstokker som er 80-100 år gamle og som vokser som små busker i et meget karrig og steinrikt jordsmonn. Litt av ett syn, disse vinmarkene, kan vi love deg.

Etter lunsj besøker vi Bodega Marañones som også utforsker de gamle vinmarkene beplantet med druer vi frem til nå ikke har hørt så alt for mye om: garnacha, alicante buschet, morate og albillo. Vi garanterer smaker og viner du aldri tidligere har opplevd!

Ettermiddagen og kvelden får dere på egen hånd i Madrid, slik at dere får anledning til å få med dere enda mer etter eget ønske i den spanske hovedstaden.

Mandag 18.10:
Tidlig hjemreise med KLM via Amsterdam til Værnes.

Ønsker du å bli medlem i VinPuls?
Send en mail til: vinpulsmedlem@gmail.com

Del med flere