.

13.-18.10.2021 VinPuls-tur til Spania (utsolgt)

.

Arrangementdetaljer


Bli med VinPuls på en rundtur i Nord-Spania, hvor vi skal oppleve og utforske det beste innen vin, mat og kultur. Turen går fra Bilbao via San Sebastian og de berømte pintxos-barene der, før vi så reiser gjennom Rioja og Ribera til hovedstaden Madrid hvor vi drar på utflukt til Sierra de Gredos for å smake det som er Spanias «hotteste» viner akkurat nå.

Foreløpig program for turen. Endringer kan komme.

Onsdag 13.10:
Denne VinPuls-turen tar et grundig dypdykk i det som skjer i det nordlige Spania. Vi flyr til Bilbao via Amsterdam (beklageligvis er det nå få avganger til Bilbao, så det blir noen timers ventetid i Amsterdam), før vi drar videre til en av verdens mest berømte matbyer, selveste San Sebastian.

I San Sebastian blir det muligheter til å nærmest velte seg i pintxos/pinchos, som er så mye mer enn det forslitte og misvisende ordet «tapas». Med andre ord: Du får hele kvelden fri til å vandre fra bar til bar for etter eget valg å smake på og utforske de mest fantastiske småretter Spania har å by på. VinPuls lover å sende med deg en guide over noen av stedene du bare MÅ innom!

Ettersom San Sebastian er kjent for å ha noen av verdens beste Michelin-stjernerestauranter, blir det også muligheter til å bestille bord ved en av dem, om du vil droppe pinxtos-runden. Her velger du selv, vi ordner bestillingen, du betaler. Vi kan ikke garantere bord, men vil gjøre vårt beste for å skaffe deg plass på en av disse: Arzak (3*), Akelarre (3*), Kokotxa (2*), Amelia by Paulo Airaudo (1*) eller Eme Be Garrote (1*).

Torsdag 14.10:
Vi drar ikke fra Baskerland før vi har smakt på de flotte og meget spesielle hvite vinene med DO-betegnelsen Getariako Txakolina. På veien videre fra San Sebastian gjør vi derfor et stopp hos Bodega Txakoli Zudugarai i Aia hvor vi skal smake både hvitt og rosé på de spesielle lokale druene hondarribi zuri og hondarrabi beltza. Viner som er spesiallaget til maten som serveres i baskerland, mye sjømat, må vite. Vi får smake noe lokal fingermat her.

Etter besøket hos Zudugarai kjører vi rett sør i halvannen time til Rioja der vi stopper opp i vinbyen Haro, som blir vår base det neste døgnet. I Haro ligger noen av de mest berømte Rioja-bodegaene på rekke og rad: Bodegas Muga, Bodega La Rioja Alta, Bodegas Ramon Bilbao, Bodegas Carlos Serres, Bodega Virgen de la Vega, Bodegas Bilbainas og naturligvis Bodegas Roda og Bodegas R. Lopez de Heredia.

Vi spiser en god lunsj på restauranten El Rincon del Noble før vi møter opp hos Bodegas Roda ved den gamle jernbanestasjonen i Haro. Roda er representant for den moderne, mer fruktdrevne stilen som vi ser mer og mer av både i Rioja og i Spania generelt. Etter omvisning og smaking der sjekker vi inn på Hotel Los Augustinos. Kveldens fellesmiddag blir på Restaurante Terete (spesialister på dielam).

Fredag 15.10:
Når vi først er i Haro, må vi naturligvis besøke Riojas mest berømte tradisjonelle produsent, fantastiske R. Lopez de Heredia Viña Tondonia. Om du tror du har sett det meste av gamle vinkjellere, så har du faktisk ikke det før du har vært hos Lopez de Heredia! Større kontraster enn Roda og Heredia er det vanskelig å finne, men det er jo slikt som er så spennende med vin!

Turen videre går til det neste av Spanias to mest berømte vindistrikter, Ribera del Duero. Det er her tempranillo-druen skifter navn til tinto fino eller tinta del pais. Vårt første besøk blir hos Finca Villacreses, nabo til verdensberømte Vega Sicilia og med vinmarker hvor danske Peter Sisseck kjøpte druer da han begynte å lage sin store vin Pingus. Hos Finca Villacreses får vi lunsj, muligheter til å kjøre e-bikes rundt for å utforske den 110 hektar store eiendommen med både vinranker og furutrær langs bredden av elven Duoro, og naturligvis omvisning og smaking.

Fredagskvelden tilbringes på det fasjonable Hotel Torremilanos som faktisk ligger vegg i vegg med en av mange spennende Ribera-produsenter som i dag IKKE er representert på vinmonopolet, nemlig Bodega Finca Torremilanos. Vi kombinerer oppholdet her med omvisning, smaking og til slutt middag. Det er nå vi skal slappe av og trekke pusten etter noen småhektiske dager. Vi garanterer at du skal få sove litt utpå neste dag også. Og pakk ned badebuksa, for det kan bli anledning til å nyte uteområdene og svømmebassenget ved dette flotte anlegget!

Lørdag 16.10:
Etter en rolig, avslappende formiddag inntar vi bussen vår for transport inn til hovedstaden Madrid, hvor vi i to netter skal bo på Hotel Emperador. Dere får resten av dagen fri til å utforske Madrid på egenhånd!

Søndag 17.10:
Noe av det «hotteste» og mest spennende innen spansk vin akkurat nå skjer i fjellområdet Sierra de Gredos sør for Madrid. På mellom 700 – 1200 har unge, kreative winemakere «gjenoppdaget» eldre vinmarker på druen garnacha. Telmo Rodriguez og Comando G har fått kjendisstatus og nærmest blitt genierklært for vinene laget her. Vi skal besøke to av kvalitetsprodusentene som leverer viner folk nå nærmest slåss om. Før lunsj skal vi oppleve Bodegas y Vinedos Bernabeleva som lager noen fantastiske hvite viner på den meget lokale druen albillo (samt macabeo). Men først og fremst røde viner på druen garnacha, plukket fra vinstokker som er 80-100 år gamle og som vokser som små busker i et meget karrig og steinrikt jordsmonn. Litt av ett syn, disse vinmarkene, kan vi love deg.

Etter lunsj besøker vi Bodega Marañones som også utforsker de gamle vinmarkene beplantet med druer vi frem til nå ikke har hørt så alt for mye om: garnacha, alicante buschet, morate og albillo. Vi garanterer smaker og viner du aldri tidligere har opplevd!

Ettermiddagen og kvelden får dere på egen hånd i Madrid, slik at dere får anledning til å få med dere enda mer etter eget ønske i den spanske hovedstaden.

Mandag 18.10: Hjemreise

Ønsker du å bli medlem i VinPuls?
Send en mail til: vinpulsmedlem@gmail.com

Del med flere