Tove drømmer om Armand


.

Hun er en av mange i restaurantbransjen som plutselig opplevde at gjestene uteble og de ansatte måtte ut i permisjon. Restaurantsjef Tove Børstad Solem ved Kraft Bodega i Trondheim har derfor fått tid til å rydde i sine amerikanske pinot noir-baserte viner og drømme om den dagen hun skal smake seg gjennom toppvinene fra Armand Rousseau.

Før hun kom til Kraft Bodega hadde Tove opparbeidet seg bred erfaring fra utelivet i Trondheim, fra steder som Tregården, San Sebastian, Brygghus 9 og Festningen, via Credo/Jossa, Rot og Fagn. Dessuten har hun vært barsjef både på Byscenen og Pstereo-festivalen, så hun har sett mange trøndere svinge glassene.

Oppdaget Rousseau og Krug på Credo

Se største opplevelsene innen vin har hun fått på Credo/Jossa, der hun fikk gleden av å bli introdusert for Rousseau og Krug. På Kraft Bodega har hun nå selv muligheten til å innvie gjestene i de store vinopplevelsene, for på vinkartene til Kraft Bodega finner du noen av de mest spennende flaskene som er tilgjengelig for publikum i Trondheim.

Tove Børstad Solem er restaurantsjef ved Kraft Bodega i Trondheim. Der kan hun tilby gjestene en av de beste vinlistene som finnes i byen. Selv fikk hun sine største vinopplevelser hittil da hun jobbet ved Credo/Jossa.

Tove Børstad Solem er nr. 17 ut i vår uhøytidelige serie hvor VinPuls spør folk i utelivet om deres forhold til vin.

Se her hva de 16 første har svart på de samme spørsmålene:

Daniel Johansson, Lille Skansen/Rockheim
Mette Smistad Olsen, NordØst
Roar Hildonen, To Rom og Kjøkken
Anders Lundin, Restaurant Atelier
Kathrine Woje Ellingsen, Kalas og Canasta
Frode Hofstad, P-Hotels
Armin Begic, Britannia Brasserie
Oskar Sköld, Spontan Vinbar
Joachim Rangø Andersen, To Rom og Kjøkken
Henrik Dahl Jahnsen, Speilsalen Britannia hotel
Nazif Tunc, Bakgården/Ladejarlen
Christer Byklum, vinblogger/Magasinet Vin & Brennevin
Petter Hartweg Husby, Vertshuset Røros
Liora Levi, sjef for Sommelier Liora Levi AS og president i Norsk Vinkelnerforening + Medie- og kommunikasjonsansvarlig for ASI (den internasjonale vinkelnerforeningen)
Martin Haraldsen, vinansvarlig ved Røst Teaterbistro
Francesco Marzola, wine director ved Park Vossevangen, regjerende norgesmester for vinkelnere.

Navn/Alder:
Tove Børstad Solem (33)

Arbeidssted:
Kraft Bodega

Stilling:
Restaurantsjef

Utdannet vinkelner:
Nei, men har ølkelner-eksamen

Hva var den første vinen du kan huske at du smakte, hva var anledningen, og hvor var det?

Min første vin var nok Black Tower i tenårene, eller noe amarone til mat. Men smakte og mammas hjemmelagde rabarbravin da jeg var 12 og stjal meg en sup.

Hva er din største vinopplevelse hittil – hvilken vin/årgang – og hvor fikk du smake den?

Rousseau Chambertin Grand Cru 1999, og Krug 1996 på magnum, begge fikk jeg smake på Credo/Jossa. Den første starta min forkjærlighet for Rousseau, den andre var bare sjukt digg.

Din favorittvinbar – i Norge eller utlandet?

Territoriet i Oslo, Spontan i Trondheim, Vagabond i London (self service winebar!)

Kraft Bodega var nylig vertskap da syv av Trondheims restauranter innbød til meksikansk aften. Da var det naturlig for Tove Børstad Solem å hente frem sombreroen. Foto: UD

Hva slags vin/fra hvilket land – drikker du mest av for tiden?

Franske, hvite klassikere og amerikansk pinot noir fordi det har jeg godt med hjemme.

Favorittdrue – og hvorfor?

Pinot gris, gjerne fra Alsace. Det er bare noe med pinot gris som jeg elsker. Tror ikke jeg noen gang har smakt en jeg ikke har likt.

Hvilken er din beste mat- og vinkombinasjon?

Jeg lever greit med regelen «When in doubt: Champagne». Mat og champagne er bare digg!

Hva er etter din mening det hotteste/mest spennende som skjer innen vin akkurat nå?

Vin fra nordiske land synes jeg er utrolig spennende. Håper det kommer noe bra ut av det. Jeg synes også at sørafrikanske viner blir mer og mer spennende, og det er noe jeg følger med stor nysgjerrighet.

Hvilken vin har du en drøm om å få smake før du dør?

Vil gjerne smake meg gjennom toppvinene til Armand Rousseau før jeg vandrer. Det er en langvarig (og kostbar) drøm, så det holder nok med den.

Del med flere

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.